Az igaz, hogy amikor kérdezek tőle valamit és válaszol rá, akkor gyakran visszakérdezek, hogy biztos-e. De ha mondja, hogy igen, akkor továbblépek, nem ellenőrzöm. De ez inkább megszokás, olyan "szavam járása" és nem bizalmatlanság. Azon kívül, hogy ezt elhagyom, hogyan tudnám elhitetni vele, hogy én tényleg megbízom benne?
OK, rendben, értem, igazatok van. De mi legyen tovább? Én befejezem a visszakérdezést, ő elfelejti a dolgokat, megázik, megfázik, ápolom. Nem viszi el, 1-est hoz, erre mit reagáljak? Vagy törődjek bele és csak engedjem el?
Köszi a nyelvtanleckét is, megfogadom ;-) 11 éves lányom.
2022. máj. 7. 20:26
12/20 anonim válasza:
Meg kell tanítani felelősséget vállalni. Ne vállald magadra az ő feladatát. Ha egyest kap, egyest kap, de le se se szidd érte, pont elég büntetés neki, hogy a tanár leszidja, és ott kell ülnie a kispadon. Ha meg mondjuk megázik, attól nem lesz beteg, csak kellemetlen lesz neki. Legközelebb majd eszébe jut. Nem kell az ő életét élned.
2022. máj. 7. 20:34
13/20 anonim válasza:
Engedni kell a saját hibáit elkövetni. Ha állandóan helikopter módon követed minden mozdulatát érthetően ideggörcsöt kap egy amúgy ártatlan visszakérdezéstől is. Meg kell tanulni elengedni szép lassan a kezét, rábízni a tízóraija elkészítését, a bepakolást, a döntést arról, milyen edzésre akar menni. És nem teljes szabadságról beszélek, a lehetőségek mellett szükség van korlátokra is. Pl. legyen meghatározva, mikor kell aludni menni és felkelni, és ha házi/felszerelés hiányt kap vagy x jegynél rosszabbat hoz legyen egy automatikus retorzió ami életbe lép. Mert az hogy tanul-e és mennyi időt tölt vele, az ő dolga, de bizonyos szintet hozni kell.
2022. máj. 7. 20:49
14/20 anonim válasza:
11# Ki mondta, hogy a gyerek felelőssége? Ettől függetlenül miért ne lehetne leülni vele megbeszélni, hogy miért érez így? Nem számon kérni kell, hanem őszintén éreztetni, hogy az anyja vagyok és kész vagyok változtatni, ha szükséges, mert nem akarom, hogy így érezzen.
Ha ő is azt mondja az állandó visszakérdezés a gond, akkor a kérdező nézőpontját is el lehet neki mondani. A kommunikáció segíti mindkét fél szemében a megértést. Nekem fura, hogy itt senkinek eszébe sem jutott, hogy kérdezze meg a gyerekét miért érez így... Pedig nem is biztos, hogy az a gond, amit a kérdező feltételez.
2022. máj. 7. 20:57
15/20 anonim válasza:
Ezen nincs mit megkérdezni, a kérdező a gyereke reakcióját minduntalan megkérdőjelezi. Nincs rajta mit beszélni, egyértelmű. Megmondta a kislány, hogy úgy érzi, hogy az anyja nem bízik benne. Nincs mit tovább ragozni ezen. Cselekedni kell, nem agyonmagyarázni.
2022. máj. 7. 21:41
16/20 anonim válasza:
De áruld már el mi az agyonmagyarázás egy kérdésen... :D Neked van gyereked? Szoktál vele beszélgetni azon túl is, hogy "mi volt a suliban?".
2022. máj. 7. 21:54
17/20 anonim válasza:
Megtörtént a kérdező gyerekével a beszélgetés: a gyerek úgy érzi, hogy nem bízik benne, a kérdező pedig pontosan tudja is ennek az okát. Több beszélnivaló ezen nincs. Attól még bármi másról lehet, de annak semmi köze a kérdéshez.
2022. máj. 7. 21:58
18/20 anonim válasza:
Oké. Akkor a saját feltételezésére alapozva próbálkozzon drága időt vesztegetve a kérdező, hátha tényleg csupán ez a gond. Nekem mindegy.
2022. máj. 7. 22:02
19/20 anonim válasza:
11 éves.Még jo hogy nem bízol benne !😅🤦Agyam eldobom.
2022. máj. 7. 22:38
20/20 anonim válasza:
szerintem meg szidd le nyugodtan az egyesért. de az tényleg jobb ha ezeket neki kell megcsinálni, neki kell rá figyelni. az önállóságot is tanulni kell, és hosszú távon csak nyer vele
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!