Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek emeltethetek a...

Szerintetek emeltethetek a gyerektartás összegén? Ez sok vagy kevés?

Figyelt kérdés
13 éves lesz a fiam, az apja 30 Ft gyerektartást fizet. Ezenkívül semmit nem vesz neki. Ilyen korban meg azért vannak már igények.
2022. ápr. 11. 15:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
37%
8as van annak a gyereknek anyja is.. havi 60 ezer meg nehogy ne legyen elég egy kiskamaszra
2022. ápr. 11. 17:59
 12/20 anonim ***** válasza:
50%
Azért nem elég 60. Az más kérdés, hogy sokan sajnos ennyiből kényszerülnek megélni. Ha tegyük fel egy másfél szobás lakásban él az anyuka a gyerekkel, akkor a rezsi, egyéb lakással kapcsolatos fizetnivaló fele, olyan 15 ezer tulajdonképpen a gyerekre vonatkozó költség, az ő lakhatása mindez. Máris csak 45 maradt. Ez pedig csak a kajára elég, ez is szűkösen, ezt is már kitárgyaltuk nem egy mennyit költesz kajára kérdésben.
2022. ápr. 11. 18:06
 13/20 anonim ***** válasza:
80%
11-es, egy kiskamasz étkezése, ruházkodása többe kerül, mint egy felnőtté, mivel folyamatosan növésben van. Lehet, hogy te meg tudsz élni 60 ezer Ft-ból, de akkor max. vajas kenyeret meg tésztát eszel, illetve hideg lakásban fagyoskodsz, meg 3 naponta fürdesz. Természetesen így is lehet élni, de nem ez a normális. Ha egy átlagos 4 fős család meg tudna élni 240 ezer Ft-ból, akkor nem panaszkodnának ennyien, hogy milyen drága minden.
2022. ápr. 11. 18:15
 14/20 anonim ***** válasza:
83%

25 ezret kapok. Nekünk elég. Itthon eszik, edzés 11ezer, bérlet 4ezer.A többi kajára elég. Ruha kb 3 havonta 10-20ezer. E mellett fodrászt apja állja. Az iskola kezdésbe besegít. Ajándékot külön kap születésnapra,karácsonyra tőle.

Egyenlőre zsebpénzt nem kér.

De ugye az én fizetésemből is költök rá. 15 éves.

2022. ápr. 11. 20:41
 15/20 A kérdező kommentje:
Akkor te nagyon ügyes vagy utolsó. Én sem azt mondom nem elég, vagyis pontosítanék azért elég mert én is dolgozom és nyilván megtudom venni a saját pénzemből ami kell neki. De ha azt nézem az iskolában az ebéd 10 ezer Ft plusz mindennap kap kaja pénzt már el is ment a 30 ezer és még csak az iskolában evett.
2022. ápr. 11. 21:53
 16/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Igaz, nem volt mindig ilyen jó a helyzetünk. Évekig nem fizetett. Akkor a szüleimnél laktunk, így boldogultunk. Addig tudtam félre is tenni.

Igen, az iskolai étkeztetés igen drága. Nincs kedvezmény, vagy ingyenesség? Vagy ez a kedvezményes ár? Bocsi, pár éve már nem követem. Esetleg ha nem menzás lenne?

Bocsi a beleszólásomért! Csak hátha segíthetek.

15-ös voltam.

2022. ápr. 11. 22:46
 17/20 A kérdező kommentje:
Soha semmilyen kedvezményt nem kaptunk mivel mindig dolgoztam így nem jár semmi hiába vagyok egyedülálló.
2022. ápr. 12. 06:49
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

15

Ha az iskolában kap kaját akkor minek neki kajapénz? Amúgy elmegy oké de a gyerektartásnak nem az a célja hogy MINDEN a gyerek körül felmerülő költséget az apa álljon. Felezitek a költségeket. És mert te szórod a pénzt a gyerekre ész nélkül azt megint csak nem kötelessége finanszírozni.

2022. ápr. 14. 07:57
 19/20 anonim ***** válasza:
De 90 ezer elmegy egy gyerekre egy hònapban, annak is 45 a fele.
2022. ápr. 14. 13:36
 20/20 anonim ***** válasza:
30%

Nálunk 70et fizet a lányom után és 70et a fiam után. O se nagyon foglalkozik velük, lanyom 14 fiam 11 éves, 2 hetente Felhivja őket és néha elviszi ide oda, viszont ha kell valami azt megveszi és unnepekkor mindig elviszi őket magához. Nálunk sose volt probléma a gyerektartas összege. Én se vagyok szegeny és ő se, mindig is jól keresett, így sose panaszkodott hogy sok neki. Eleve, úgy ismertem meg mint a főnököm.

Problémázz mindenképpen

2022. ápr. 14. 23:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!