Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A 14 éves lányom minden...

A 14 éves lányom minden idejét a barátjával akarja tölteni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Elhanyagolta a tanulást, alig van itthon, alig látom, csak késő este amikor hazaér. Én próbáltam máár szabályozni, hogy érjen haza minden nap 8 órára, de nem vált be. Soha nem ért haza, mindig kiabál, ideges. Nem tudom, hogy mi lehet a baja,, nem mond semmit ezekről a dolgokról. Tegnap este elment a barátjával egy buliba, és ma reggel, teljesen kiakadva, másnaposan jött haza. Próbáltam kiszedni belőle, mi történt, de nem mondd semmit. A barátjával kb fél éve vannak együtt, tök rendes fiú, legalábbis annak tűnt. Nem tudom, mit csináljak.

2021. nov. 13. 14:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
84%

Igen, és most már mindegy is.

Elkezdheted nevelni de ki fog röhögni, hogy mit akarsz tőle - jogosan.

2021. nov. 18. 09:19
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
A túl szabadjára engedett gyerekeknek nem jó, hidd el. Nagyon sokan vannak, akik dühösen feszegetik a határokat, hogy figyelj végre rá, állj végre bele a konfliktusba, de ha nincs határ, csak alázatos kéztördelés és falra hányt papolás, megvetően jobban eltolnak maguktól, s hiába futsz utána, hogy ölelgesd. Egy ilyen nagylánnyal már meg lehet észérvekkel beszélni, hogy ha ezt és azt csinálja, akkor ez lesz a következménye, és azt be is tartatni. Meg sértődik, bezárkózik, de aztán meg tudjátok beszélni. Ne félj, hogy elveszíted a szeretetét. Sokkal nyugodtabb lesz, ha ismeri a határokat, ha tudja, szerinted meddig biztonságos és érzi, hogy vigyázol rá, törődsz vele. Légy partner, tiszteld őt, de légy főnök is. Te vagy a felnőtt, ő a gyereked, nem háríthatod át rá a felelősséget.
2021. nov. 18. 12:32
 13/14 anonim ***** válasza:
72%

Neveld meg. Na, nem úgy, hogy ordítasz, akármi. Fogd meg azzal, amit magától úgysem tudna.

Nem ér haza 8-ra, akkor pl.: zsebpénz megvonás.

Ha az nincs/nem válik be közlöd vele nem főzöl. Hidd el, 1-2 nap, és amint rájön, hogy nincs mit ennie, észhez tér. (nálam jó trükk volt - én voltam a gyerek, szintén volt egy kellemetlen hiszti korszakom).

Közöld vele, hogy ha nem kezd el éretten viselkedni, akkor megvonsz tőle olyan dolgokat, ami amúgy természetes lenne.

Ha 14 évesen elég érett ahhoz, hogy így kimaradozzon, akkor legyen gondja magára.

2021. nov. 18. 22:44
 14/14 anonim ***** válasza:
58%

14 évesen ilyeneket megengedni😳

Meg kellett volna nevelni

Szoba fogság, vedd el tőle a telefon, házi munka

Azért tudja már ki a főnök

2021. nov. 20. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!