Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek ha attól félek...

Mit tegyek ha attól félek hogy a fiam radikalizálódik?

Figyelt kérdés
Mindig rendes jó tanúló 17 éves fiam van de nem rég talátam a szobájában egy Thürmer könyvet nem tudom hogy ezt rá kéne e hagynom mit tegyek?

2021. okt. 7. 18:59
1 2 3
 21/28 Bellatrix:3 ***** válasza:
100%
Én ekkora koromban olvastam sorozatgyilkosokról mégsem lettem az. 🙄 A mai napig olvasok fantazytól elkezdve mindent ami érdekel. Negatív értelembe nem befolyásolt soha. Sőt most egy pszichésen beteg nő önéletrajzát olvasom, pusztán azért mert érdekel. Egy majdnem felnőtt ember el tudja dönteni, hogy mi érdekli, nem kell bele látni semmi olyat ami ott sincs. Az meg nem baj, ha van fogalma, hogy milyen is volt a kommunizmus.
2021. okt. 7. 22:24
 22/28 anonim ***** válasza:
88%
én egy csomó tündéres fantasyt olvastam 17 évesen, még sincsenek szárnyaim :/ pedig poén lenne. nyugodj már le a pcsába, néha nem értem hogy lehet ember ennyire retardált.
2021. okt. 8. 10:12
 23/28 anonim ***** válasza:
96%
Túl liheged. Én 17 évesen már elmentem a felvonulásukra is, nemhogy a könyvét elolvastam. Érdekelt, pont ennyi. Nem lettem radikális tőle.
2021. okt. 8. 10:38
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Én mai napig minden tücsköt-bogarat elolvasok, olyat is amivel nem értek egyet, mert érdekel a retorika amit használ a szerző, milyen kulturális kódokkal köt össze bizonyos jelenségeket, meg hát az is a világ része, amit én megvetek vagy problémásnak tartok. Pl. egy fundamentalista vallásos személy írásait is szívesen elolvasom, mert ez a világnézet nagyon távol áll tőlem, és szeretném tudni, mit gondol egy ilyen ember, hogy lépett erre az útra.
2021. okt. 8. 18:16
 25/28 anonim ***** válasza:
94%

Tudod, ez már ilyen. Nm szabhatod meg egy másik embernek, hogy hogyan lássa a világot.

Az én gyerekeim már 40 évesek, és baromira nem úgy gondolkodnak, mint én. Én azt gondolom, hogy nekem van igazam, ők azt, hogy nekik.

2021. okt. 9. 11:55
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Én se avatom be anyukámat arról, hogy lmbtq+ barát sorozatokat és filmeket nézek, ilyen fan-fictiont olvasok, a ruhatáram meg konkrétan egy bi starterpack. Azt tudja, hogy nagyon ellenzem ezt az egész rasszizmus "fujj vallás, fujj ateizmus" dolgot, szerintem ezek az emberenek olyan dolgai, amikbe másnak nem kéne beleszólása legyen, s míg egy akármilyen vallású nem akar hittéríteni engem, addig nem zavar pl.

Gyakran csinálok olyat, hogy nekem nem tetsző propagandát olvasok, ha fel akarom magam idegesíteni és utána kibeszélem valakivel, hogy mi az ami szerintem nem volt benne jó. Ha csak azt olvasnám, amivel egyetértek, azzal nem adnék esélyt magamnak arra, hogy változzon a nézőpontom és arra se, hogy normálisan megindokoljam, ha nem értek egyet a másik féllel, hisz nem ismerem rendesen azt a nézőpontot, kvázi nem tudnám mi ellen érvelek. Fontosnak tartom, hogyha már ilyen "túl elfogadó libsi" vagyok (öcsém szavaival élve), akkor legalább vitapartnernek legyek jó.

Kérdező, szerintem te se aggódj a fiad miatt, nem lesz csak 1 könyv miatt kommunista, én is olvastam Bibliát, ennek ellenére sem érzek égető vágyat megkeresztelkedni.

2021. okt. 9. 19:53
 27/28 anonim ***** válasza:
92%
Én örülnék neki, hogy tájékozódik, és nem vakon fog ítélkezni egy témáról, mint oly sokan manapság.
2021. okt. 11. 16:08
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a korban én sokat olvastam náci koncentrációs táborokról, nem azért mert bármilyen módon egyetértettem volna velük, csak egy ilyen morbid érdeklődés miatt, most ugyanez a sorozatgyilkosokkal, undorítónak tartom mindet de van benne valami furcsa érdeklődés, valahogy érdekes látni mennyire lehet elcseszett egy ember.

Mondjuk az más kérdés hogy ez a könyv pozitív fényben veti fel a témát de az is lehet csak tájékozódás, a másik oldal meghallgatása, lehet egy beszélgetést megér, hogy csak érdekli-e a téma vagy egyet is ért azzal amit olvas, a kettő nagyon más, de ennyi idősen én se kötöttem a szüleim orrára mit olvasok.

Amúgy főleg nyugaton tényleg probléma a fiatalok radikalizálódása, ez sokszor nem is abból fakad hogy az adott srác egyetért azzal amit olvas hanem magányos, nincsenek barátai, tartozni akar valahova és ezek a radikális csoportok sokszor bárkit befogadnak aki követi a látásmódjukat így valójában csak egy olyan közösséget talál végre ami befogadja

2021. okt. 12. 07:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!