Lányos anyukák, akinek már menstruál a lánya: Ti hogy veszitek a tampont, betétet? Ha közös, figyelitek, mennyit használ a lányotok?
Mármint úgy értem, hogy közösen használjátok együtt ugyanazt a csomagot, külön veszitek meg neki ami neki kell, vagy magának veszi és adtok rá neki pénzt?
Ha esetleg közös és sok fogy, vagy külön veszed neki és gyakran kell, szóvá szoktátok tenni, hogy esetleg ne pazaroljon? Kinél hogy van ez rendezve?
Bocs, nem vagyok még szülő, csak felnőtt lánygyerek, remélem, nem baj.
11 évesen jött meg, már előtte vett anyukám pár fajtát, hogy ha eljön az idő, legyen kéznél és kitapasztaljam, melyik jó nekem (vastagabb, vékonyabb, szárnyas, milyen erősségű stb). Utána viszont szinte mindig magamnak vettem vagy ha épp neki elfogyott és kérdezte, hozzon-e nekem is, akkor hozott, de igazából közösen sosem vásároltunk.
Nem volt “övé” meg “enyém” klasszikus értelemben, de azért valamennyire igen, mert ő pl inkább tampont és az utolsó napokra vékonyabb, nem illatos betétet használt, én meg szerettem eleinte az illatosat, az erős vérzésem miatt pedig nagyobb betét kellett nekem (tampont nem használtam sokáig). Nyilván ha elfogyott valami, nyugodtan kivettük a másik csomagból, aztán mensi végén, ha láttam én vagy ő, hogy valami fogytán, akkor valamelyikünk vett.
Mint “gyerek” írok, mert nekem fiaim vannak.
Amíg otthon laktam mindig volt otthon minden, 2-3 fajta betét és tampon is, anyukám mindig vett, amikor látta hogy fogyóban van valami. Végülis tusfürdőt es szappant se kellett kérnem, mégis volt otthon.
Olyan meg hogy pazarlás nincs! Ezek egészségügyi dolgok! Ha neki nem komfortos hogy tele van a betét vagy tampon akkor hagy cseréljen akár óránként is, végülis ez még mindig a jobbik véglet.
De amúgy is, kamasz az a szegény lány! Annyi minden miatt szorong még, annyi minden miatt cikiznek az iskolában, gondolj bele ha egyszer akár torna órán vagy csak 1-1 óra után felállva érezné hogy átázott és látni is lehetne… a tinik gonoszak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!