Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 5ik osztályba miket kérhetnek?

5ik osztályba miket kérhetnek?

Figyelt kérdés
Oda már spirál füzet kell vagy kicsi füzetek amik alsóba? Milyen új dolgokat szoktak kérni még?
2021. aug. 2. 20:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
33%

Soha életemben nem használtam spirál füzetet...

Meg alapból, mi az hogy kell? Talán a tanár adja a pénzt rá? Vagy neki kell az a füzet? Ennél már csak az a nagyobb hülyeség, mikor színessel íratnak valamit, s ha nem úgy van, ki vannak akadva...

2021. aug. 2. 20:25
 2/15 anonim ***** válasza:
95%
Én se használtam spirál füzetet, egyébként ahogy telik az idő, a tanárokat már egyáltalán nem fogja érdekelni, mibe ír a gyerek. Nekem akkor már A4-es füzeteim voltak, meg talán 1-2 A5-ös. Új dolog szerintem nincs ilyenkor, vagyis nálunk ugyanazokat kellett vinni, mint 4.-ben.
2021. aug. 2. 20:44
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Előfordulhat suli, ahol ragaszkodnak bizonyos típusú füzetekhez, de ez sulinként változó, sőt tanárfüggő is lehet. Nekem kisalakú füzeteim voltak fölsőben is, kivéve néhány tárgyat, pl. háztartástanból ugyanazt a spirálfüzetet használtam felsőben végig, folytatólagosan. Gimiben váltottam nagyalakúra minden tárgyból.
2021. aug. 2. 20:48
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Ötödikben még megadják milyen füzetek kellenek ahhoz fognak igazodni a többi évben is. Ne vegyél csak egy két füzetet, majd első héten mindent megtudtok venni.

Fiamnál a magyar-irodalom- töri tanár a/5 füzetet kértek + töriri sima laposat is a térképek miatt. Dolgozat füzetet is szedett be.

Angolból a/4es méret szótár füzet sem kellett.

Matekból négyzetrácsos a/5 sima is a/5 mellé 100dbos négyzetrácsos tömb papírt.

Természetből a/5 sima

Előre ne vegyetek sok mindent.

Sose kértek spirál füzetet, ha nem minőségit vesztek az gyorsan tönkremegy.

2021. aug. 2. 20:51
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2021. aug. 2. 20:54
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Lehet tényleg jobb, ha megvárod mit javasolnak, mert nálunk pl. teljesen más volt, mint a 4-esnél. Spirál csak matekból kellett (egy sima és egy négyzetrácsos és mindkettő be is telt), a főbb tárgyaknál pedig mindenhol A4-es méretű füzetet kértek, nem a kicsit. Nálunk dolgozatfüzet nem volt, csak vinni kellett be egy csomag üres lapot, szótárfüzet pedig kellett. Szóval úgy tűnik, hogy ez nem igazán kiszámítható, iskola és tanárfüggő.

Új dolog szerintem nem kellett, nem emlékszem semmi ilyenre.

2021. aug. 2. 21:07
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk soha nem lehetett spirál, mert könnyű kitépni a lapokat és könnyen összeakad a spirál része, viszont 4-ben már biztosan nagy füzetbe írtunk (3-ra nem emlékszem).

Ugyan azok kellenek mindenre, vannak új tantárgyak, például történelem,

informatika,

osztályfőnöki (ide ha nem kérnek sem árt egy A5-ös, amibe tud jegyzetelni, ha van valami fontos)

hon- és népismeret, utóbbi iskola függő, 5-ben vagy 6-ban van.

A helyedben én megvennék mindent, ami előző években kellett és alap (kotta füzet, szótár, füzetek matekra, magyarra (2db), hit- és erkölcstanra és a többi tantárgyra ami eddig volt), meg tartalékba kb 5 simát és vonalast, meg 2 négyzetrácsost, mert nem tudhatod mire mit fognak kérni a tanárok. Ennyinek szerintem elégnek kell lennie minden esetben. Ami marad jó lesz jövőre, de nem szerencsés első nap (vagy héten) rögtön vásárolni menni, mert ha nincs sima füzet holnapra feketepontot kap. Stresszes is, nem elég a sok új inger, el ne felejtsen szólni, és vajon meg lesz-e addigra.

2021. aug. 2. 21:26
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Spirált nem javaslom, bár praktikus, mert pl. a lányom már matekból 3 A4-es füzetet is teleírt egy tanévben, de a spirálfüzet nagy és nehéz, így is nehéz a táskájuk. Inkább legyen több kisebb füzete.

Iskolája válogatja, de általában felsőben már nem adnak tanszerlistát. A lányoméknál nem nagyon érdekelte a tanárokat, hogy mibe ír. Matektanár inkább a nagyalakú füzetet javasolta, a spirált a tanárok sem kedvelik általában.

A fiamnak viszont küldtek listát, meg is lepődtem, az ofő körbekérdezte minden szaktanártól, hogy mit szeretne. Nem tudom, ha ezt nem teszi meg, akkor mit szóltak volna ha pl. kicsi füzetbe ír, nagy helyett. De alapvetően azt javaslom, hogy a fő tantárgyakhoz inkább A4-es füzetet vegyél, tölteléktantárgyakhoz pl. etika, informatika elég a kicsi. Rajzra meg technikára rajzlapon kívül nem nagyon vettem mást, mert minden maradt alsóból.

És 5. osztályban van az úszásoktatás, tehát úszószemüveg, papucs, úszónadrág, lányoknak úszódressz kell. Nekünk külön kiemelték, hogy nem jó a bikini, úgyhogy még azt is venni kellett.

2021. aug. 2. 21:52
 9/15 anonim ***** válasza:
28%
#8 Én ilyenről nem is hallottam, hogy kötelező úszásoktatás, nálunk sosem volt ilyen. Pedig csak 6 éve voltam ötödikes.
2021. aug. 2. 22:04
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
9-es, pedig tényleg van ilyen, nálunk is volt. (nem a 8-as vagyok)
2021. aug. 2. 22:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!