Milyen bőrönd kellene egy középiskolás kolis lánynak?
A másik kérdés, hogy miket vigyen magával a kollégiumba?
Pl: neszeszer táska?
Ilyeneket tudnátok még írni?
Mennyi költőpénzt vigyen magával?
Nem mindegy hol, milyne gyakran jár haza, mivel utazik.
Tulajdonképpen a kollégiumban fog élni, nem otthon.
5 èvet voltam gimiben.
Majd 4-et egyetemen kollégiumban.
Az otthoni szobám iskolaidőben inkább nézett ki vendégszobának.
Amikor elköltöztem otthonról végleg a jelenlegi férjemhez, akkor plusz 1 táska ruha, ami ott volt és a könyveimet kellett elhozni, a többit a koliból vittem.
Voltam kollégista, nekem egy nagy bőrönd elég volt. Így utólag már inkább egy közepes bőrönd + hátizsák kombót választanék, mert könnyebb vele közlekedni pl. buszon. (gondolom egyedül jár majd) Én nem ajánlom a fém/műanyag kemény fedeleset. A tömegben mindenki szanaszét rugdossa, behorpad/karcos lesz.
Nálunk a koliban voltak zárható szekrények, de örök szabály, hogy nagyobb értéket nem hagyunk ott. Ha nincs szekrény, akkor egy lakat a bőrödre is jó lehet.
Biztos vannak az országban jobb kolik is, de mi pl. a wc papírt is vittük magunkkal, mert soha nem volt kitéve... Higiéniával nagyon figyelni kell, sokan használjuk ugyanazokat a dolgokat... Kézfertőtlenítő, intim mosakodó, zuhanyhoz papucs (mindig!). Ebbe bele kell tanulni, mert különben összeszed valami jó kis fertőzést.
Én ajánlom a bankkártyát, arra a szülő bármikor tud tenni pénzt, ha valami sürgősen kell. Egyébként heti 5-6 ezernél nem kell több, ha be van fizetve a menza. Teafilter, kuszkusz néhány porleves vagy egyéb tartós élelmiszer azért jó, ha van tartalékba.
Telefonra korlátlan net az nagyjából elengedhetetlen, vagy legalábbis én nem tudtam volna létezni nélküle. Már csak a tanulás miatt is jó ha van.
Neszesszerben legyenek általános gyógyszerek: fájdalomcsillapító, görcsoldó, hányinger ellen stb.
Most így ennyi jutott eszembe, de ha kérdés van szívesen segítek.
Nekem olyan táskám volt rendszeres hazaútra, ami hátitáska, de át lehet alakítani hogy guruljon.
Szünetekben több cuccal jól jön a nagy bőrönd.
Első körben én úgy pakolnék, mintha nyaralni mennék, aztán folyamatosan kialakul, hogy mire van szüksége még.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!