Mit tegyek ha a fiam túl sokat játszik a számítógépén?
Más elfoglaltságot kell keresni neki, valami olyat, amit élvez majd. Azért számítógépezik, mert valamivel le kell magát kötnie, ami szórakoztatja. Az, ha szépen lecsökkented az órák számát (azaz, ha eddig 8órákat játszott, abból először csinálj 7et, majd 6ot, végül állj meg 1-2 óránál, ne vidd le 0-ra!) az segít, de ne felejtsd el, hogy ezáltal felszabadult órái lettek, amiket ki kell töltened, mert ő magától nem fogja tudni, meg miért tenné, ő kitöltötte játszással. Beszéljétek meg, hogy milyen sportra iratod be, menjetek el moziba, vidámparkba, biciklizni, akármi. A lényeg, hogy töltsd ki a felszabadult időt, csináltass vele a felszabadult idő alatt valami olyat, amit élvez. Ennyi az egész.
Egyébként meg a videojátékoktól ugyanúgy férfi lesz, mintha autókkal játszana.
Igazából a kérdés is arról szólt, hogy vagy el akarod tiltani teljesen, vagy legalábbis le akarod csökkenteni, én (5-ös vagyok), erre írtam neked egy példát. Ha attól depresszióba esik, hogy valami más őt szórakoztató (!) dolgot csinál helyette, ott valami probléma van a gyerekkel. Nem azt mondtam, hogy valami olyan dologra irasd be, amit nem szeret, azért írtam a ,,beszélj vele" részt, hogy MEGBESZÉLD vele, hogy mi az, amit szeretne sportolni (reménykedtem abban, hogy csak átlagos annyira a gyerek, hogy focizni vagy karatézni mondjuk szeret/szeretne :) ), de hogyha ennyire nem szeret sportolni, akkor biztos van más olyan tevékenység, amit szeretne csinálni, pl a programozást tanulni vagy társasozni.
Egyébként köszi a tippet, eddig sem terveztem gyereket vállalni.
Fura am, hogy először azt kérdezted, hogy meddig tiltsd el, most meg kiakadsz, mikor megoldást mondunk. Csak nem troll vagy, kedves kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!