Szülőként melyik helyzetet látod jobbnak?
1. Ha a gyereked az iskolában áldozat, sokan piszkálják, esetleg meg is verik, kihasználják.
2. Ha a gyereked és a barátai kinéznek egy gyereket, akit piszkálnak, esetleg megverik, kihasználnak.
Tudom, hogy egyik se jó, de tegyük fel, hogy nincs köztes állapot. Az 1. helyzetből nagyon nehéz kikerülni, ha ki is kerül az áldozat szerepéből, már így fognak rá emlékezni.
A 2. helyzetből ha kikerül, akkor elképzelhető, hogy előbb-utóbb ő is áldozat lesz.
Itt esetleg megoldás lehet az iskolaváltás, elmenni egy új iskolába, de az átíratása előtt nem tudjuk, hogy milyen lesz az új osztályközössége.
A két említett szélsőséges szerep közül, melyik az ami jobb? Miért?
1. Mert egyutt megoldjuk.
Nem akarok egy 2es tipusu sggfej gyereket kiadni a kezeim kozul a tarsadalomnak.
A kettest választanám.
Én voltam az egyes helyzetben és szörnyű volt. 8 hónap alatt 3x próbáltam öngyilkos lenni, és 2x pszichiátriára is kerültem súlyos depresszió miatt. Soha nem fogom elfelejteni a sok megaláztatást, lelki sebeket. Ha ránézek a jobb alkaromra, megvannak a vagdosás nyomai, és olyankor eszembe jutnak a dolgok. Vannak időszakok az életemben, amikor olyan szinten feljönnek az emlékek, hogy pszichológushoz kell járjak, mert olyan szinten nem vagyok jól. Emellett szokott lenni pánikrohamom és szociális fóbiám is van, szorongok is.
Itt nagyon sok szülő nem tudja, hogy miről beszél, amikor azt írja, hogy ő az egyes lehetőséget választaná.
Mert ezzel azt támasztja alá, hogy más gyereke fontosabb, mint a sajátja.
(12-es voltam.)
2. Mert meg tudom vele beszélni, és ha szükséges pl letiltom a szr "barátairól", vagy teljesen szankcionálom a viselkedését.
Engem bántottak, sértegettek egész általánosban. Megvédtem magam, amennyire lehetett, de mikor a nálam jóval erősebb srác kötetkedett meg lökdösött csak úgy brahiból, akkor a szüleim is tehetetlenek voltak. Beszéltek a sráccal, az apjával, aztán erre még jobban rám szállt.
Én a kettes vagyok xD
#maffiaelet 😂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!