Meddig fog még nőni a testmagasság?
Figyelt kérdés
Kislányom most 14 éves és 179 cm. Aggasztja, hogy sokkal magasabb lesz. Tavaly ilyenkor 178 cm magas volt, 10-13 éves korában 17 centimétert nőtt, szóval az a hirtelen növés már megvolt. Sokat fog még nyúlni, vagy ez lesz a végleges magassága? Az apja 180 cm, jómagam pedig 178 cm magas vagyok.2021. jún. 6. 20:20
1/19 A kérdező kommentje:
Bár van egy testvére (fiú), aki 195 cm magas.
2021. jún. 6. 20:21
2/19 anonim válasza:
Én is nőttem hirtelen sokat, kb. 11-13 éves koromban, de még utána is nőttem, csak nem annyira hirtelen. Jelenleg kb. 2 méter vagyok 20 évesen. Az utóbbi 4 évben nem vettem észre, hogy nőttem volna, max 1-2 centit, tehát kb. 16 éves koromig nőttem. (és fiú vagyok)
3/19 anonim válasza:
Sokat már biztosan nem fog nőni, a lányok növekedése hamarabb megáll mint a fiúké általában. Én is 179 cm vagyok és már 13 évesen ennyi voltam, nem nőttem tovább. Nálunk is apu 180 cm körüli, anyukám hajszálra annyi mint én vagyok, 179 cm.
4/19 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat!
2021. jún. 6. 20:34
5/19 anonim válasza:
Szerintem ő màr nem nagyon fog.
Én ilyenkor kezdtem
Még 11cm-t nőttem
163-ról lettem 174cm
Ez is maradt
6/19 anonim válasza:
Megjött már a menstruációja? Azzal a hosszú csöves csontok növekedési zónái elcsontosodnak, bezáródnak. Onnantól már max 2-3 cm-t nő körülbelül.
7/19 anonim válasza:
Általánosságban a 2 éves kori magasság duplája lesz a végleges testmagasság.
8/19 anonim válasza:
6-os ez így nem teljesen igaz. Az én lányom menzesze 11 évesen jött meg, azóta legalább 10-12 centit nőtt, most 167-168 centi és 13 éves múlott.
9/19 anonim válasza:
8as!
De,ez így van. Olvass utána egy biológia könyvben.
Amúgy a lányod 2 év alatt tényleg 12 cm-t nőtt?
10/19 anonim válasza:
Igen. Kb. annyit nőtt. És bocsi, de sok gyereknek megjön 9-10 évesen, amikor még 140 centi körül vannak, nehogy már akkor ne nőljön többet.
A 11 éves ruhái 152-es volt most meg már a felnőtt S-es jó neki. Gyerekméretbe a 164-es nadrágba már rövid. Mérték még januárban a suliban, akkor volt 167 centi. Most kicsit megállta növésben, de tuti magasabb lesz nálam, és én 173 centi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!