Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egy 14 éves lánynak mit kell...

Egy 14 éves lánynak mit kell már tudni otthon a házimunkában?

Figyelt kérdés
2021. máj. 13. 11:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%
6 fogásos ünnepi vacsi elkészítésén kívül kb mindent, de akkor is ha fiú.
2021. máj. 13. 12:27
 12/20 anonim ***** válasza:
72%
én 14 évesen már évek óta porszívóztam, felmostam (ezeket a tesóimmal mindig mi csináltuk), mosogattam, ruhát teregettem, főzésbe besegítettem, kertben dolgoztam (gyomlálás, kapálás, ilyesmik)
2021. máj. 13. 12:36
 13/20 anonim ***** válasza:
87%
#13 ja mert az a gyerek sose nő fel, és sose kell majd neki elvégezni ezeket a házimunkákat. sokkal jobb ha akkor tanulja meg mindet egyszerre, mikor kiveti magából a szülői ház.
2021. máj. 13. 12:53
 14/20 anonim ***** válasza:
71%
Ez nem rabszolgaság. De szerintem egy gyereket ha kellő esze van a szülőnek megtqnitja és belevonja a háztartási munkába. Nyilván ez nem azt jelenti hogy ő csinál meg mindent. De h raer és épp nem tanul vagy van dolga igen is tud segíteni a szüleinek a házimunkába. Egy gyerek sem fog megszakdni ha el kell mosogatni 3 tányért vagy a nedves ruhát atpakolni egy másik gépbe. Ugyan már.... Ez egy folyamat az életre nevelés. Elmegy kollégiumba vagy külön költözik majd azt se tudja merre van fejjel előre az akinek addig anyuci apuci megengedett mi dent hogy a gyereknek le legyen dolga. Gyerekként és is mindenbe segítettem anyámnak. Meg 14evesen az akkor született ocsemet is ellattam olyan szar állapotba volt anyám szülés után. És mi van akkor... Semmi. Ma felnőtt nő/anya/feleség vagyok 34 évesen aki 5 éve vezet saját maga háztartást és nevelem a gyerekeim. Hamarabb lettem önálló....
2021. máj. 13. 12:55
 15/20 anonim ***** válasza:
75%

15 éve akart lenni. Csak a telefon nem mindig érzékeli az érintést

#15 is voltam

2021. máj. 13. 12:57
 16/20 anonim ***** válasza:
66%
Bármit.
2021. máj. 13. 13:13
 17/20 anonim ***** válasza:
65%
Mindent.
2021. máj. 13. 13:27
 18/20 anonim ***** válasza:
90%
Igazából bármire képes, ha megtanították neki. Akár az egész háztartást is vezetheti egyedül. Régen ennyi idôsen már fērjhez mentek és szinte mindent egyedül csináltak a lányok.
2021. máj. 13. 14:06
 19/20 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk 13 éves lánynak az első és legfontosabb a tanulás, mivel diszes, ezért neki többet kell tanulni, így a háztartási munkákba csak akkor vonom be, ha ezek megvannak.

Ami alap a szobáját ő tartja rendben, bár néha kicsit segítek neki, ha nem elég alapos vagy mondjuk ablakpucolást még együtt, mert csíkos marad.

Ha van ideje, akkor kitereget, bepakol a mosogatógépbe, segít a rendrakásban. Most kezd tanulni főzni, eddig nem érdekelte. Próbálkozik a vasalással is.

Ha kinti nagyobb munka van, abban is segít. Öntözni is szokott.

Nálunk nem rendszeres, hogy pldául minden nap ez, vagy szombatonként az, hanem ahogy ideje engedi.

Minden második hétvégén általában az apjánál van.

Ha velünk van, akkor pedig hétvégente szoktunk csavarogni, horgászni, barátozni, így én szeretem hétköznap megcsinálni a takarítást, meg mindent, ezért nem szokott olyan sokat segíteni, mert akkor ő tanul, mert én azt vallom neki most az a dolga.

2021. máj. 14. 08:44
 20/20 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem senki nem írta, hogy házicselédnek van tartva a 14 éves, csak azért mert meg tud csinálni szinte mindent a házimunkában..
2021. máj. 14. 09:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!