Egy 14 éves lánynak mit kell már tudni otthon a házimunkában?
15 éve akart lenni. Csak a telefon nem mindig érzékeli az érintést
#15 is voltam
Nálunk 13 éves lánynak az első és legfontosabb a tanulás, mivel diszes, ezért neki többet kell tanulni, így a háztartási munkákba csak akkor vonom be, ha ezek megvannak.
Ami alap a szobáját ő tartja rendben, bár néha kicsit segítek neki, ha nem elég alapos vagy mondjuk ablakpucolást még együtt, mert csíkos marad.
Ha van ideje, akkor kitereget, bepakol a mosogatógépbe, segít a rendrakásban. Most kezd tanulni főzni, eddig nem érdekelte. Próbálkozik a vasalással is.
Ha kinti nagyobb munka van, abban is segít. Öntözni is szokott.
Nálunk nem rendszeres, hogy pldául minden nap ez, vagy szombatonként az, hanem ahogy ideje engedi.
Minden második hétvégén általában az apjánál van.
Ha velünk van, akkor pedig hétvégente szoktunk csavarogni, horgászni, barátozni, így én szeretem hétköznap megcsinálni a takarítást, meg mindent, ezért nem szokott olyan sokat segíteni, mert akkor ő tanul, mert én azt vallom neki most az a dolga.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!