Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit lehet tenni akkor a 13...

Mit lehet tenni akkor a 13 éves gyerekemnek kellene fogszabályzó de ő nem akarja?

Figyelt kérdés

Első konzultációra tudtuk elvinni, akkor volt kontroll is.

De azóta nem tudjuk vinni, pedig kellene a segítség.

2020. okt. 16. 00:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
73%

13 éves, nem fogja meghatni a józan érv, elmondhatod, hogy könnyebb legyen, de ha szorongós, akkor is szorongani fog miatta és inkább tiltakozik, mintsem “ciki” legyen neki. 13 éves nem hozhat egy életre szóló döntést a saját életéről. Tájékoztatni lehet, hogy kicsim készülj fel, 1 év múlva fogszabályzód lesz, mert a fogorvos szerint és szerintem is szükséged van rá, itt van ez ez meg ez a fogszabályzóról, kérdezz nyugodtan, de ez ha a fejed tetejére állsz is így lesz. Az én feladatom gondoskodni az egészségedről, ápoltságodról, és egy helytelen sorrendben növő fogsor sok kellemetlenséggel jár, amit nem akarom, hogy átélj! Ne aggódj, egyre több gyereknek lesz a környezetedben, lehet hogy még csak a Nórinak van és őt csúfolják, de a gondoskodó családok hamarosan a többi gyerekre is adnak, akkor pedig abbamarad a csúfolás.

Egyébként aki jót akar a gyereknek, egyből kihúzatja a bölcsességfogait vagy kiműtteti a csírákat is, nekem még az is lökött a fogaimon, akkor már nem csak szorosan álltak, hanem elkezdtek szétcsúszni ki be majdnem cikkcakkban.

Ha fogszabályzó kell, csináld rendesen, különben rosszabb lesz a helyzet, mint volt.

2020. okt. 16. 11:53
 12/15 anonim ***** válasza:
23%
Kérd meg egy-két barátnőjét/haverját, hogy mondják neki, hogy milyen csálék a fogai. Rájuk hallgatni fog.
2020. okt. 17. 06:58
 13/15 anonim ***** válasza:
81%
minnél hamarabb keditek annál könyebb és gyorsabban túlesik rajta. Felnöttkorban már nehezebb és sokkal drágább. Probáljatok igérni neki valamit amit nagyon szeretne. Nem tudja még hogy mi a jó neki. Sok sikert.
2020. okt. 17. 10:06
 14/15 anonim ***** válasza:
85%

Nekem volt olyan osztálytársam, hogy érettségikor fogszabályzója volt.

A kései fogszabályzóban meg az a jó, hogy akkor már nem cikiznek. :)

2020. okt. 17. 11:09
 15/15 anonim ***** válasza:
54%

Engem soha, senki nem csúfolt a fogszabályzóm miatt középiskolában! Esetleg ezt a választ mutasd meg neki. Semmi szégyellnivaló nincs a fogszabályzóban!

Viszont ha nem akarjátok, hogy értelmetlenül szenvedjen, akkor ne engedjétek, hogy éjszakai kivehetőssel kezdjen a fogorvos, kapjon egyből rögzítettet! Sokkal kevésbé fájdalmas, ellenben hatékonyabb.

2020. okt. 25. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!