3 gyerek, 2 szoba: hogyan lehetne megoldani?
Úgy alakultak a dolgok, hogy át kell költöznünk egy másik lakásba, az okokat most nem részletezném.
2 szoba van, viszont 3 gyerek. Egy fiú, aki 14 éves, és 2 lány, az egyik 17, a másik 14 éves. A nappaliban én és az apjuk fogunk aludni. Eddig mindegyikőjüknek saját szobájuk volt, most 2 valakinek össze kell költözni, de mindegyik saját szobát akar, és hetek óta ezen megy a vita. Ha a két lány költözik össze, akkor az van, hogy kivételezek a fiúval, ha az ikrek költöznek össze, akkor az van, hogy kivételezek a naggyal. Hogyan kellene igazságosan tenni?
Ketté lehet egy szobát választani paravánnal, bútorral? Hogy van ablak? Esetleg galéria?
Vagy mondjuk félévente cserélnek és mindig más lakik külön.
Egy ellenkező nemű 14 évesnek pont, hogy sokkal nagyobb szüksége van arra, hogy ne a lány/fiútesójával kelljen egy szobában lennie és pl öltözködni. Egy 17 éves majdnem felnőttnek meg jobban illene megértenie, hogy ez egy kényszerhelyzet, nyilván amint lehet, változni fog. 1-2 év múlva neki lesz lehetősége kollégiumba, albérletbe menni, ha addig nem oldódik meg a probléma, a többieknek ez még legalább 3-4-5 év. Párja már bármelyiknek lehet bármikor, ebben nincs előnye. De akkor már kevésbé rossz, ha a lánytesóval kell osztozni a szobán, mint az öcskössel.
Szóval én a két lányt tenném össze, egy 14 és egy 17 éves között nincs áthidalhatatlan különbség, csak képesek legyenek tiszteletben tartani egymást. Egy ellenkező neművel azonban tinédzserként igenis nehezebb, hiába testvér, ráadásul a fiúk gyakran éretlenebbek is ebben a korban, kb 12 éves szinten viselkedik sok.
Én azért csodálkozom, mert mi pld ugyancsak hárman voltunk tesók 2 szobára és nem volt vita belőle.Sőt, mikor már mindenkinek volt saját szobája, akkor is egymásnál aludtunk rendszeresen.7 napból min.5 éjjelt, szóval kb nagy értelme nem volt a szobánknak.Mondjuk mi kifejezetten jó testvérek voltunk.
Ha választani kell akkor a 17 éves lányt tenném külön, ő már bármikor hazavihet egy fiút is bemutatni akár és mondjuk érdekes helyzet volna, ha mondjuk szexelni szeretnének és a hugi is a szobába volna.
#16 Ők viszont külön szobához vannak szokva, szóval érthető, hogy nem örülnek a helyzetnek.
Szerintem ilyen esetben mi is a lányokat tennénk össze vagy azt a két tesót, akik a legjobban kijönnek egymással.
#16: És az nem lenne érdekes helyzet, hogy a 14 éves fiú minden nap álló farokkal ébred, és azt takargatnia kell, amíg kimegy a wc-re, és csak ott könnyíthet magán?
Vagy csinálja a lánytestvére mellett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!