Kamaszok! Megbántatok valaha valamit az évek során?
Én azt bántam meg, hogy nem voltam elég tisztában a világgal, ezért gyakran pofára estem. Nem lett volna szabad bedőlni a szülői féltésnek, mert csak korlátokat állított fel, amikor információkra volt szükségem. Ez a gond nagyjából megszűnt, miután lett Internet. Már nem tud olyat mondani anyám, apám, aminek ne néznék utána, hogy az igaz-e.
Megbántam néhány sport sérülést, ami elkerülhető lett volna, ha nem vagyok túl verseny őrült, illetve rendesen nyújtok és melegítek - bár ezekről fogalmam sem volt, hogy kellenek, így nem lett volna esélyem azzal a tudattal másképp csinálni.
Bánom, hogy németül tanultam 12 évet, mert semmi nem maradt meg belőle. Gimi után ½ év tanári oktatás és egy év Dr House nézés után sikerült a középfok angolból és aktívan tudtam használni. Ha újra születnék, angolt tanuknék filmekkel és külföldi lehetőségekkel.
Nem hiszem, hogy sok rossz döntésem volt. Akkor, azokkal a képességekkel és lehetőségekkel megpróbáltam kihozni a maxot.
Persze jobb lett volna többet társasjátékozni, fotózni, kirándulni kortársakkal. Jobb lett volna, ha előbb tudok angolul, mert magyarul nem volt miből tanulni 90es években. Minden szakirodalom angol volt.
Jó lett volna trükköket tanulni a bringán - de senkitől nem tudtam, YouTube meg nem létezett akkor. Jobb lett volna több vízitúrán részt venni még akkor is, ha emiatt nem jut pénz tankönyvekre.
De ezt felnőtt fejjel írom, és tudom, hogy akkor ott nem volt más lehetőségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!