Hány éves kortól számít valaki kamasznak, tininek?
Ha valaki betöltötte már, de nagyon gyerekesen viselkedik, akkor ő most gyerek vagy kamasz?
Én úgy tudom 12, mert a TV-ben a műsoroknál is az az általános karika, tudtommal közösségi oldalakra is legtöbbször 12 év a megszabott korhatár, az új törvények szerint, bizonyos bűncselekmények esetén 12 éves kortól bűntethetnek és ettől kezdve legális több dolog is.
De hallottam még 13-at és 14-et is. Bár nem tudom, hogy mi értelme lenne, akkor nem ezekhez igazítani a törvényeket és a szabályokat...
Mikortól kezdődik?
Ezek szinonimák.
"A kamaszkor (serdülőkor / pubertáskor / tinédzserkor) embereknél a 10-12-től 16-18 éves korig terjedő életszakasz, átmenet a gyermekkor és a felnőttség között, amelynek során a nemi hormonok elkezdik működésüket, kialakulnak a másodlagos nemi jellegek, és ezekkel párhuzamosan jelentős pszichés változások következnek be."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!