Az bajhoz vezet, ha fiút és a lányt nem egyformán nevelnek? Vagy egyformán kell nevelni őket?
Van valakinek 2 gyereke, az egyik fiú a másik lány. Az bajhoz vezet, ha nem egyformán nevelem őket?
Pl.: a fiúnak megengedem már 14 évesen, hogy elmenjen bulizni, de a lánynak csak 16 évesen.
A fiúnak megengedem, hogy 15 évesen a barátnőjénél aludjon, de a lánynak csak 17-18 éves korában.
A fiút elengedem a barátaival bandázni tovább, de a lánynak korábban kell hazajönnie, amikor ő elmegy.
Na és mégis mire lenne ez jó?
Plusz a 15 éves fiad akkor vajon a hasonlóan gondolkodó szülőkkel megvert nála 3 évvel idősebb nőjénél fog aludni? Kétlem...
Velem is ezt csinálták.
Volt egy öcsém, neki előbb volt telefonja, mint nekem, pedig én voltam az idősebb 3 évvel. Nekem mindig meg kellett csinálnom a házimunkát, neki semmit nem kellett csinálni. Őt elengedték már 13 évesen bulizni, engem 16 évesen szigorú feltételekkel engedtek el. És ez mindenbe így volt. Amikor rákérdeztem miért, az volt a válasz, hogy lány vagyok, és majd mit fog szólni a szomszéd Juli néni meg a szomszéd Pista bácsi, meg majd a buliba leitatnak és megerőszakolnak.
17 éves koromig volt így, és egyszer egy buli alkalmával fogtam, és nem mentem haza hajnali 2-kor, csak másnap délután 4-kor. Már a rendőrséget akarták rám hívni.
Nem engedtek sehova egész nyáron. Az akkor 14 éves tesóm szinte minden hétvégén hajnali 5-kor jött haza hullarészegen, felverve ezzel az egész családot. Jött a szeptember, bennem olyan gyűlölet volt anyámék iránt, és olyan ellenszenv, hogy nem tanultam csak azért, hogy idegesítsem őket. Amiből 4-es 5-ös voltam, abból akkora már 1,60-ra álltam, a 9 tantárgyamból 7-ből buktam. Végül buktam az érettségit, nem vettek fel egyetemre sem. Ezzel sajnos nemcsak a szüleimnek okoztam fájdalmat, és szomorúságot, hanem magamnak is, mert 11 év munkája lett oda. 11 évig 4-es 5-ös tanuló voltam, az utolsó évet csesztem el, de rendesen.
Ennek már vagy 25 éve.
Azóta van egy jó munkahelyem, ami elég jól fizet. A testvéremből egy léhűtő, munkanélküli, iszákos senki lett, akit otthagyott a felesége, elvitte a 3 gyereket is, mivel nem bírta már tovább a hímsoviniszta pofáját.
Igaz, jó munkahelyem van, jól megfizetnek, de azért bennem mégis mindig ott van, hogy mi lett volna, ha nem olyanok a szüleim, amilyenek, és akkor nem lázadok feleslegesen, a tanulmányaim rovására.
Kérdező:
Ne tedd ezt a gyerekeiddel! Ha a fiadnak megengedsz valamit, engedd meg a lányodnak is. És fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!