Mi a véleményetek az ilyen tinikről?
gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobiltelefonok__10489314-hogyan-lehet-egy-telefonra-virus-letolteni-ugy-hogy-a-virus-kiirtson-mindent-a-t
Röviden annyi, hogy a gyerek megunta a telefonját, és ahhoz kér segítséget, hogy működésképtelenné tegye. Mit gondolsz az ilyenekről? Hol rontották el a szülők?
Valamilyen szinten megértem. Sok szülő úgy van vele, hogy jó lesz ez a gyereknek hiába nem is tetszik neki és nem is igazán jó. Hiába mond a gyerek ugyan abban az árkategóriában egy másik telefont akkor is majd az jó lesz amit a szülő gondol. Az én szüleim is csináltak ilyen baromságot anno, "véletlenül" le kellett esnie a harmadikról, hogy vehessek magamnak (saját pénzből) másikat. Ha jól emlékszem még drágább is volt mint amit én akartam.
A kérdésből egyáltalán nem derül ki, hogy itt mi a helyzet, nem kell ennyire előítéletesnek lenni.
Hogyha nem ez a helyzet akkor meg két oka lehet. Vagy a szülő ilyen belülről rohadó mentalitású, hogy csak a külcsi meg csak a divat meg nehogy már kinézzenek mások stb.
Vagy egyszerűen csak magasról szarnak a gyerekre, sose adtak át neki értéket, sose beszélgetnek vele. Így onnan tanul ahonnan tud, követi a véleményvezér kortársait akiknek ilyen az értékrendje. Sajnos még mindig nagyon jellemző leszarni a kamasz gyereked és nulla minőségi időt tölteni vele, nulla energiát fordítani a lelki fejlődésének az elősegítésére.
A 12-es válaszoló vagyok én ott.
Az a telefon még egész jó.
Nem tudom, hogy én vagyok hülye, vagy igazam van, de én a linkelt kérdésben nem látok semmi olyan említést, amiben a kérdező leírná az általad kitalált helyzetet.
Egyébként nem egy ember alapján kell megítélni a világ 526 millió tinédzserét.
Kérdező kapásból eszembe jutott egy nagyon tipikus indok. Rengeteg szülő szeret teljesen indokolatlanul a gyereke telefonjában kutakodni. Ha mondjuk a szülők nem nézik jó szemmel, hogy barátja/barátnője van akivel telefonon beszélget és bele akarnak nézni simán lehet, hogy fejmosás helyett inkább választja a telefon szétcseszését.
De az is simán lehet, hogy nem tiniről van szó hanem egy felnőttről akinek vannak olyan dolgok a telefonján amiket nem szeretné ha mások látnának. Esetleg le szeretné adni, el akarja adni alkatrésznek de nem akarja, hogy a telefon működőképes legyen nehogy visszaéljenek valamilyen adatával. Ezer meg egy oka lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!