Tehetnék hogy a szüleim hamarabb lefeküdjenek aludni?
Ginázd be őket és akkor elég hamar aludni fognak.
Most komolyan milyen válaszra számítasz??
Erőszakkal nem kényszerítheted őket arra, hogy aludjanak. Amint lehet költözz el és gond megoldva.
Én is ezt csináltam gyerekként, mert nem hagytak 10 percnyi nyugalmat sem nekem napközben. Éjszaka csend és béke volt, nem éreztem úgy magam, mint egy rakás szerencsétlenség, kicsit a magam ura lehettem. Viszont engem nem engedtek volna soha ilyen sokáig aludni, legkésőbb 9-kor keltettek (azt mondjuk én sem szeretem, ha valaki egész délelőtt fekszik), így ebből az életformából végül elég jó kis alvászavarom lett, amivel már 10 éve küzdök, a nyáron alváslaborba megyek vele.
Tudom, hogy jó fent lenni, de én nem ajánlom, hogy ennyire kitold a lefekvési idődet. Nagyon könnyű rászokni, és ha most még nem is, később lehet olyan munkád, ahol nem engedheted meg magadnak, hogy délben kelj fel. Persze addig még sok minden történik, valószínűleg el is költözöl, de ahogy már mondtam, könnyű hozzászokni.
Én a helyedben próbálnám maximalizálni ezt az időt, pl maradj fent egy óráig, utána próbálj meg lefeküdni, max egy-két dolgot elolvasol a neten és alszol. Esetleg még felkelhetsz reggel hamarabb egy picit, ha tudsz, akkor is szerezhetsz még magadnak privát időt. A szüleidet szerintem nem fogod tudni megváltoztatni, mert nem hiszem, hogy értik a problémádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!