Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 17 évesen bevállalni egy...

17 évesen bevállalni egy ilyet? Ti mti csinálnátok? Senkit nem akarok megbántani

Figyelt kérdés

Unokatestvérem 14 éves, most 8.-os. Az iskolában minden évben szerveznek az angolos csapatnak egy kirándulást, busszal Angliába... Durván 2hét az egész, ami ugye buszos utazásnál azt jelenti, hogy az idő felét a buszon töltjük.

A nagybátyámék eléggé "túlféltőek", és azt mondták, hogy csak akkor mehet, ha megy vele felnőtt is, nem engedik egyedül el (függetlenül, hogy kísérőtanárok mennek velük+idegenvezető is). Eddig úgy volt, hogy a mamánk megy vele, de most ő azt mondja, hogy mégsem szeretne, mert mostanában többször van rosszul (szívbeteg+a vérnyomása is magasabb, mint kéne). Olyankor muszáj lepihennie, és fél, hogy kint is ez lenne, nem bírná az egésznapos sétát, gyerekzsivajt, nem alvást. A nagybátyám dolgozik, ő nem tud menni. A felesége nem akar, mert hogy van egy kisebbik lányuk, vele mi lenne addig. A másik nagyszülő pár 80 elmúlt, szóval az teljesen felejtős. Ezért megtaláltak engem... Mert hogy én amúgyis szeretek utazni, jól beszélek angolul, meg bennem bíznának és tudják, hogy figyelnék a gyerekre (sokat vagyok velük). Meg hogy akkor ezt kapnám tőlük a szülinapomra, és fizetnének mindent + kapnék költőpénzt is tőlük. Egy ilyen angliai út nyilván jó buli lenne, de nem úgy, hogy rajtam kívül mindenki más 13-14 éves, mobilházban alszunk és 10 napig KFC-n élünk. Ráadásul én az ilyen szervezett, idegenvezetős túrákért sem rajongok, mert kényelmetlen és lehúzás...

Most viszont az unokatesóm 10 percenként zaklat, hogy de ugye elmegyek vele?! A nagybátyám is megígért mindent ezért.

Anya szerint rögtön nemet kellett volna mondjak, nem azt, hogy átgondolom még... Tudom, elrontottam, de akkor nem tudtam hirtelen, mit mondjak, vagy mit találjak ki, miért nem. Azzal nem akarom megbántani őket, hogy "nincs kedvem", vagy hogy nekem túl gyerekes a társaság. Mert az unokatesómat szeretem nagyon, de azért na... Szóval szerintetek mit tegyek? Hogy jól jöjjek ki ebből az egészből.

Ha én nem megyek, ő sem, mert hogy nem bír magára vigyázni, meg nem tudja beosztani a pénzét elvileg...

2020. márc. 8. 13:57
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Én elmennék
2020. márc. 8. 22:00
 22/39 A kérdező kommentje:

piroska és a farkas nevű felhasználó

Mert kint vehetek egy olyan nyakláncot, amit kinéztem már 2 hónapja kb, és itt Magyarországon olyan üzlet nincs. + egy kis Primark is lesz a szabadprogramban, ami nekem egy guilty pleasure bolt igazából

Goldmund73 nevű felhasználó

Nem arról van szó, hogy húznám a számat, csak voltam decemberben és ősszel is Londonban. Meg nem az ilyen utakhoz vagyok szokva, hogy ülünk a buszon napokat. De ugye az nem megoldott, hogy egyénileg menjek oda repülővel, mert útközben is megállnak, meg kompoznak, szóval már ezzel elmegy baromi sok idő. Nagybátyámék is mondták, hogy tudják nagyon jól ők is, hogy ez nem arról fog szólni, hogy minél több helyet meglátogassanak, hanem egy buli az egész. Tudom, mert én is voltam anno általános iskolásként, és volt olyan, hogy a múzeumba be sem mentünk a barátnőimmel, hanem leültünk inkább a büfénél és fotózkodtunk a bejáratnál. Ezért is érzem kicsit pocsékolásnak az egészet, hogy hiányozzak emiatt 2 hetet a suliból, plusz görnyedjek vagy 100 órát a buszon. Ha mondjuk azt mondaná, hogy menjünk el hárman (ő, a tesóm és én) repülővel, normális szállással, akkor gondolkodás nélkül mondanám, hogy persze menjünk, de így azért meggondolandó... Közben meg cserbenhagyni sem akarom, hogy most emiatt maradjon ki az egészből... Szóval nehéz. Szerdáig kell eldöntenem, addig remélem sikerül.

2020. márc. 8. 22:06
 23/39 anonim ***** válasza:
83%

Mindent fizetnek. Biztos van külön program is(ha megbeszélitek a tanárral) mennyire felelősség teljes a rokon?

Én mennék.lehrt soha nem jutsz ki magadtól igymeg mindent fizetnek. Menj és érezd jól magad :)

2020. márc. 9. 01:44
 24/39 anonim ***** válasza:
100%
Én nem értem mi a problémád, miért kell ezt túlagyalni? Gondolom szünetben lesz- időd lesz rá.... menj el, érezd jól magad. Elvileg szereted a családot- ne kötelességnek fogd fel, hanem egy jó kirándulásnak, bulinak.
2020. márc. 9. 08:00
 25/39 anonim ***** válasza:
Menjen vele az anyja v az apja. Menne a halál busszal.😅
2020. márc. 9. 08:53
 26/39 anonim ***** válasza:
21%

Aztakurv @ de jól megy itt mindenkinek...

Én a két kezem összeraktam volan, ha kapok egy ilyen lehetőséget 17 évesen. Egy 14 évessel azért simán el lehet boldogulni, főleg egy 17 évesnek. Azért ők közös nyelvet beszélnek. Ingyen nyaralás, és voltaképpen mi dolgod van? Úgyis figyelnek rá is mint mindneki másra. Ha nem mennél sem lenne semmi baja, így me ingyen nyaralsz.

2020. márc. 9. 12:51
 27/39 anonim ***** válasza:
56%
Ja mi dolga van... Semmit sem csinalhat majd, mivel még ő sem nagykorú. Egyszerűen semmit sem fognak neki engedni a tanárok! Hogy elmenjen ide-oda pl. Nagyreszt a buszon fog ülni, es hallgatni a 13 eveseket... Nagy buli🤦‍♀️. Se társaság ami neki valo, de még felnőttként sem fogjak kezelni.. Menjen vele valamelyik szülője..
2020. márc. 9. 13:10
 28/39 anonim ***** válasza:
29%
Hát, én nem lennék saját magam ellensége, hogy busszal, 13 évesekkel menjek Angliába. Felvágnám az ereimet, mire odaérnénk.
2020. márc. 9. 19:20
 29/39 anonim ***** válasza:
72%
úgy csinálsz mintha 40 lennél. nehogymár ne tudj 2 hetet ellenni 13-14 éveskekel .Biztosvan egy két lány akivel eltudnál beszélgetni, nem mindenki ugyanolyan ebben a korban sem.
2020. márc. 9. 23:19
 30/39 anonim ***** válasza:
56%
Az a szülinapi ajándék, hogy rád sózzák a gyereküket? Szerintem is nagyon szánalmas sztori. Ha a tanárokban ennyire nem bíznak meg, te mit tudnál tenni? Sokan írják, hogy “ingyen nyaralás” meg ilyenek, de meséljétek már el milyen nyaralás lenne szegénynek egy csapat idegölô kölyökkel meg a tanáraikkal. Én biztos, hogy visszautasítanám. Meg fognak sértôdni, de akkor kezdjenek el gondolkodni inkább azon, hogy miért képtelenek megbízni a gyerekükben meg a tanárokban.
2020. márc. 10. 21:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!