Mennyire számít szokatlannak, ha valakinek ennyi a zsebpénze?
Szóval, ha egy kamasznak több tízezer, többszázezer forint a “zsebpénze”. Természetesen tudom, hogy rengeteg embernek a fizetése is kevesebb, és hogy ez mennyire sok pénz valójában, de leginkább az érdekelne, hogy vannak -e olyan tehetősebb családok itt, akiknek a gyermeke több pénzt kap, és ebből csak az olyan dolgokat kell állnia, amiket ő magának szeretne.
Nem is feltétlen zsebpénzről van szó, csak ha valakinek a szülei ennyit költenek a gyermek szórakozására, ruházkodására, szépségápolására, elektronikai cikkekre havonta. És itt most tényleg arra gondolok, hogy valakik ennyit kapnak, nem pedig arra, hogy mi is megtehetnénk, de nem akarjuk elkényeztetni/nincs rá szüksége, vagy ha te vagy a gyerek, akkor, hogy megkeresed magadnak/nem vársz el ennyit/ soha nem kérnék stb.
Vagy esetleg ismertek ilyen embereket a személyes környezetetekben?
Ha esetleg felnőtt vagy, és a saját pénzedből költesz ennyit havonta, azt is leírhatod.
Köszi a válaszokat, és légyszi ne alakuljon ki vita, csak kíváncsiságból kérdezem.
A gyerekem iskolájában szerintem számtalan ilyen srácot találhatnánk. Azt nem tudom, konkrétan zsebpénzt kapnak-e és menniyt, de brutális módon halmozzák el őket drága cuccokkal a szülők. Hogy csak egy példát mondjak, nemrég a fiam hazahozott egy összetört Iphone 7s-t (vagy tudomisén hányast, a lényeg, hogy a legújabbnál eggyel régebbit), mert szeret szerelni, és az osztálytársa neki adta ezt a telót, amit a 2.-os öccse földhöz csapott, ezért tönkrement. Ez a kissrác havonta minimum egy telefont tönkretesz, de sebaj, mindig kap egy vadi újat. A több százezres gamer laptopok és egyebek is repkednek a haverok közt.
Lehet, hogy nincs igazam, de úgy látom, hogy azok adnak náluk számomra irreálisan nagy összegeket a gyereknek, akik elváltak, úgy érzem, értelmet nyert a válás pozitívumának mondott „külön szoba, dupla zseppénz” szólás itt.
Engem ez idegel ki teljesen. Otodikes fiam osztalyaban rengeteg gyerek van aki csak kiejt valamit a szajan meg is kapja.
Emiatt a fiam meg hisztizik, akaratos es csalodott, hogy neki meg nincs.
De nem fogok venni tobb szaz ezres laptopot meg szamitogepet, mikor a mostanit is hetente elrontja.
Kapott egy xbox konzolt, 4 het sem volt es mehetett a szervizbe.
Van olyan osztalytarsa aki havi szinten kap 100 ezret es arra kolti amire akarja.
Általános iskolás koromban a baratnom kapott mindig rengeteg penzt, de ezt en is csak onnan tudtam meg, hogy náluk voltam es a széfből vett ki penzt, ahol tobb szar ezer forint volt, mert o kapta a penzt, de nem szórta el, nem nagyzolt vele, semmi luxus cucca nem volt. O is elvált szulok gyereke es igy probaltak jobbá tenni a szulok a dolgokat 🤷🏻♀️
Mar felnőtt, dolgozó nő es továbbra is visszafogott, nem nagyzolo:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!