Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyi zsebpénzt kap a gyereke...

Mennyi zsebpénzt kap a gyereketek egy héten?

Figyelt kérdés

Zsebpénz, tehát nem kajapénz.

Kort és nemet is írjátok légyszi.

Nálunk 5000/hét

Soha nem mondtuk senkinek csak ma valahogy feljött és sógornőm elvolt hűlve, hogy az rengeteg.

13/L

2019. aug. 25. 17:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
73%
Bocsánat, az off lesz, de miért, mi alapján lett mindenki lepontozva? Minden válaszoló a kérdésre válaszolt. A kérdező tájékozódhatott, hogy melyik családban mi a szokás, hogy viszonyítani tudjon. Kinek a számára nem voltak hasznosak a válaszok? Aki sokat ad, lepontozza azt, aki keveset ad és viszont? Miért?Milyen alapon? Egyébként 2.válaszoló voltam.
2019. aug. 25. 19:41
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

Havi 5e

14 eves fiu

Minden mast fizetwk neki

2019. aug. 25. 22:32
 13/15 anonim ***** válasza:
74%

14-18 éves korom között havi 10ezer forintot kaptam és szégyellem ugyan felnőtt fejjel, de a menza 7-8ezer forintos árát is zsebre tettem és inkább tejfölös zsömlét ettem délutánonként. Ebből tettem félre nyárra, vettem meg a kis eztmegazt ami tetszett, vettem vonatjegyet ha a vidéki pasimhoz utaztam stb...

Ruhákat, tanszereket, tisztálkodási dolgokat anyuék fizettek, kivéve ha valami extra dolgot akartam (marha drága hajpakolás, melír stb.), azt legalább részben magamnak kellett fizetni.

Ezen kívül minden nap kaptam 300 forintot a sulibüfébe.

2019. aug. 26. 08:17
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok, ez 10-15 éve volt. Szóval reál értéken ez ma több pénz.

Amúgy sose éreztem azt, hogy sok lenne és nem is lettem tőle elkényeztetett kis p..a. Sőt, amint lehetett dolgozni kezdtem egyetem mellett és világ életemben spórolós voltam, shoppingolni és hülyeségekre költeni a mai napig nem szokásom pedig már lenne miből.. nem ezen múlik, hanem a szülői nevelésen. ;)

2019. aug. 26. 08:19
 15/15 anonim válasza:
Középiskolában kaptam először, egy 1000est hetente. Külön megkaptam a menzapénzt, bevásárláskor kiválogathattam milyen tízórait szeretnék vinni, megvettek mindent ésszerű keretek között, ezzel bevontak az előre tervezésbe, a háztartás szervezésébe. Ha valahova mentem adtak pénzt (belépőre, vonatjegyre, osztálykirándulásra). Ünnepekre is kaptam, a "kedvteléseimet" abból finanszíroztam. Fizették a bérletet, a különórákat, ruhát, cipőt,egészségügyi dolgokat. 16 éves koromtól minden nyáron dolgoztam, annyi pénzt össze tudtam szedni, hogy onnantól önként vállaltam az iskolakezdési bevásárlást és maradt is belőle az évközbeni "flancra". Igazából a szülő dönti el mennyit akar adni a gyerek kezébe, mihez szeretné "szoktatni" és mennyit enged meg a pénztárcája.
2019. szept. 7. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!