A lányom magától leült szavakat írogatni. Most végezte el az elsőt, szóval még vannak hibái. Ha kijavítom megsértődik és nem akarom a kedvét is elvenni. De ha nem szólok akkor meg rögzül a hülyeség, nem?
2019. jún. 17. 11:18
1/9 anonim válasza:
Nem fog rögzülni. Manapság már a telefon is átjavítja a helyesírást, szóval látja majd eleget a helyes verziót. De ki lehet javítani, csak akkor úgy csináld, hogy ne bántsd meg. Inkább dicsérd mdg, hogy milyen szorgalmas.
2019. jún. 17. 11:21
2/9 anonim válasza:
Ha csak játszik, akkor nem javítanám ki. Ha odahozza megmutatni, akkor elmondanám, hogy ügyes, de ha ez suliba kéne, akkor figyeljen oda, hogy vannak benne hibák, és ha szeretné akkor átnézzük együtt. Ha valami sulis anyagot gyakorol, akkor mindenképpen szólnék, hogy hibás, persze akkor is kedvesen.
2019. jún. 17. 11:27
3/9 A kérdező kommentje:
Én is mindig kedves vagyok, de a kislányom egy pukkancs :-))
2019. jún. 17. 11:54
4/9 A kérdező kommentje:
Erre gondoltam én is h csak akkor javítsak ha külön kéri
2019. jún. 17. 11:56
5/9 anonim válasza:
pl. Lilike, én nem bántásból mondtam, csak segíteni akartam, aztán otthagyni, hogy átgondolja magában, lenyugodjon.
De ha csak játszik, akkor nem piszkálnám a javítással.
2019. jún. 17. 11:56
6/9 anonim válasza:
Mi az elsö naptól , hogy leírt valamit hibásan rászoltunk, hogy az hibás. Nem javítattuk ki vele, csak közöltük tényként, hogy szuper amit írt, de azt a szót két t-vel írják...
De a gyerek automatikusan ment és kijavította....
2019. jún. 17. 13:11
7/9 anonim válasza:
Nem javítottam ki, amikor csak "játszásiból" írt. Legyen ez akár a mikulásnak levél (komolyan van, aki nekiáll és kijavíttatja a gyerekével a helyesírási hibákat benne?), vagy nyomozás az utcán kóborló sötét erők után (jegyzet, hogy milyen autó mikor áll meg a ház előtt, hányan sétálak, van-e kutya, stb)... mindegy, ez mind játék. Nyilván majd ha megtanul helyesen írni, játék közben is úgy fog.
Eltelt a 2. tanév is, elvétve hibázik már csak a helyesírásban. Ha nem leckéről van szó, most sem érdekel.
2019. jún. 17. 13:52
8/9 anonim válasza:
Kedves #6!
Téynként közlöm, hogy rosszul írtad az alábbi szavakat:
elsö
rászoltunk
Illetőleg van egy vesszőhibád is.
2019. jún. 17. 13:55
9/9 anonim válasza:
Ha több amit helyesen ír, mint amit hibásan, akkor ne a hibás szavakat javítsd ki, hanem a helyesen írtakat karikázd be, húzd alá, pipáld ki szép színesre akár. Szóval a jóval törődj, azt dícsérd. Lehet szerencséd lesz és törekedni kezd arra, hogy minél több helyes legyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!