Mit jelent a pontosan, ha egy iskola az ELTE gyakorló gimnáziuma? Pl. Radnóti, Trefort?
Jól mondja az első. Én tanárszakot végeztem az ELTE-n. Akkoriban mindkét szakunkon két tanítási gyakorlatot kellett végezni, egy rövidebbet (4 hét) és egy hosszabbat (fél év).
A rövidebb gyakorlatokat kötelező volt az ELTE valamely gyakorló gimnáziumában végezni. Így tehát egy félévben nagyon sok hallgató végzi ott a gyakorlatát, erre a gimnázium fel van készülve, vannak erre kiképzett mentortanáraik, akik segítik a hallgatók munkáját. A diákok szempontjából annyit jelent, hogy gyakran tartják hallgatók ("kistanárok") az órákat.
Köszönöm.
És ezek erôs gimnáziumok? Jók?
Erős,„elitgimiknek” tartják őket, igen. Jól megrostálják, kiket vesznek fel, hogy motivált gyerekek járjanak oda, akik jó eredményeket is hoznak nekik (versenyeken, felvételin), tovább öregbítik a suli hírnevét.
Szubjektív véleményem: előnyük lehet, hogy sok vezetőtanár dolgozik ott, akiknek kevesebb órájuk van, így talán nyugodtabbak egy „közepes” gimi agyonhajszolt tanáránál. Plusz szerintem jobban meg is tudják tartani a tanárokat (bár annak, aki elhiszi, hogy nincs ma tanárhiány hazánkban, ez nyilván nem szempont ;)), mert presztízst jelent ott tanítani + könnyebb a tanítás a jó gyerekanyag miatt.
Ilyenbe jártam (igaz, még a 90-as években), és azt gondolom, nem minden gyereknek valók. Voltak osztálytársaim, akik végigkínlódták a 4 évet közepes eredménnyel, baromi sokat tanulva, és kihagyták a normális kamaszkori közösségi életet. Olyanok is voltak, akik okosak voltak, de menet közben eltanácsolták őket, mert volt saját véleményük. Érdekes, hogy sok régi osztálytársam nemhogy nem ilyen suliba adja ma a gyerekét, hanem egyenesen alternatívba.
Szia! Eggyértelműen erősebb gimik.
Felvételiző vagy? Mert én az egyikbe járok és nagyon jók a tapasztalataim :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!