Ki is akkor a felelős?
Természetesen a felügyelő tanár felel a gyerekek öltözködéséért is. Szólniuk kell(eme) a gyereknek, ha nem megfelelően van felöltözve.
A másik pedig: nincs olyan, hogy orvosi igazolást nem fogad el, ez vicc kategória.
Bocsánat,de mi az,hogy ha meg van fázva,nem fogadják el az igazolást??!
Hát ilyen nincs!
Én a helyedben az egész beszélgetést leírnám és jelenteném az illető felettesének. Ez kritikán aluli és elfogadhatatlan egy pedagógustól.
Egyrészt ilyen nincs, hogy nem fogadja el az igazolást. Az orvosi igazolás az orvosi igazolás, és neki semmi joga nincs ahhoz, hogy felülbírálja.
Másrészt teljesen mindegy, hogy a gyerek "tehetett" e arról, hogy megbetegedett. Még ha -10 fokban tartottak volna húsvéti locsolkodást, a betegség az akkor is betegség.
Harmadrészt pedig bizony az ő felelősségük, hogy a gyerek hogyan öltözik fel meg mit csinál, amíg az intézményben tartózkodik. Ezzel illene tisztában lennie.
Egyébként is egy elsős még nagyon pici, hogy gondolja, hogy csak úgy kiengedi pólóban futkozni a hidegbe? Egy 7 éves még persze, hogy nekirohan a nagyvilágnak és nem érzi, hogy fázik, amikor játszanak és fel vannak hevülve. (Meg már nem azért, de mi ez, hogy ha a gyerek kimegy és nem öltözik fel rendesen, akkor ő aztán nem fog szólni neki és nem ad rá pulcsit, mert otthon kellett volna megtanulnia? Ez egy tanár?)
Az külön nevetséges, hogy megfázásról meg sapkáról beszél, miközben a gyereknek hasmenése van...
Szerintem megijedt ám, hogy az ő figyelmetlensége és nemtörődömsége miatt lett beteg a gyerek és meg fogja ütni a bokáját érte. Ezért volt ez a hiszti.
Egyébként ha legközelebb okos akar lenni, nyugodtan irányítsd tovább a biológia tanárnőhöz és világosítsa fel, hogy megfázás, mint olyan, nem létezik, és a hidegtől nem lehet betegnek lenni, mert a náthát, influenzát, és minden egyéb hasonló betegséget VÍRUS okozza, amit bizony akkor is elkapnak egymástól a gyerekek, ha 8 réteg ruhába bugyoláljuk őket.
😆 a tanárnő n m tudja h a megfázást vírus okozta, nem pedig alul öltözöttség?!
Egyébként mindegy h miért beteg. Visz igazolást és ennyi. Olyan nincs h nem fogadja el! Ez meg sem teheti!
Beszélnék a tanárnővel. Ha nem tetszik a stílzsa, megkérdezném h akarja e az igazgató jelenlétében megbeszélni a dolgot!
Mindenképp el kell fogadnia az orvosi igazolást. Akkor is, ha tényleg megfázás.
Egyébként az is fura, ha nem szól, hogy fel kéne öltözni. Én is pedagógus vagyok, pont ma voltam ügyeletes, nagyon sok gyereket küldtem vissza kabátért, minden kinti szünetben. A tavasz mindig ilyen időszak, nem nevelés kérdése, a gyerekek annyira örülnek a picit melegebb időnek, hogy hajlamosak túlságosan "nekivetkőzni".
nem minden tanár megy ki a szünetben felügyelni rájuk. Általában 1-2 van csak kint egy egész iskolányi gyerekre.
Lehet, éppen egy felsős tanár van kint pedagógusként, az meg azt sem tudja, hogy a te gyereked hanyadikos, van-e sapkája, hogy küldte az anyja reggel iskolába. És miért is kellene tudnia? Ez már nem óvoda. Nem öltöztetik fel őket, esetleg max kicsöngetés után a tanító felhívja a figyelmüket, hogy hűvös van kint, öltözzenek rendesen, de már lehet, hogy rohan is a nevelőibe, mert készül a következő órára.
Persze ha zimankóban egy gyerek pólóban van az udvaron, az mindenkinek feltűnik, de most pl ezekben a 10 fok körüli időkben van olyan osztálytársa a 8évesemnek, aki már csak 1 szál pulcsiban jár suliba. Enyém meg még kabátban, sapkában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!