Néptáncot válasszuk?
Tavaly volt, elsős a fiam, de hátha segítség lesz: nálunk foci van és kosár a suliban. Mindkettő napközi ideje alatt. Itt azt javasolta az osztályfőnök, hogy amihez kedve van a gyereknek, mindre jelentkezzünk (vagyis írjunk "engedélyt", hogy járhat), mert menni nem kötelező, de ha nem iratkozik fel a gyerek, hiába szeretne, nem mehet.
Mindkettő a napközi "játék" idejében van, vagyis amíg játszótéren, udvaron vannak ebéd után. tanulásra, házi feladat írásra visszaérnek az osztályba, mindig meg is várják őket.
Ennek ellenére néhány hónap után a fiam megunta a focit, szólt, hogy nem megy többet... viszont becsatlakozott a felsősök röplabda-edzésébe (nem is értem, hogyan, kis elsős törpe, de az edzőt nem zavarta, járhatott egészen év végéig), az nagyon tetszett neki.
Mondjuk azt nem értem, miért kellene a beiratkozáskor dönteni? hacsak nem arról van szó, hogy az egyik kötelező tesit váltja ki a héten. Ebben az esetben én inkább a néptáncot választanám, mint a balettot, kevésbé kötött, szórakoztatóbb és talán csapatépítőbb...
Már lehet késő a válasz, de szívesen leírom szerintem miért jó mindkettő.
Én most 16 éves vagyok, elég sok táncban volt részem, mazsorett, modern, zumba és néptánc. Ezek közül a néptánc az ami még most is tart, már 7 éve.
A neptanc inkább erőnléti lesz a későbbiekben, így szerintem nem hátrány az sem, de a balett pedig hajlékonyság, rugalmasság, a tartás pedig mindkettőre vonatkozik. A balettet ha elkezdi, lehet a későbbiekben felhagy vele, ha nincs a közelben valami olyan csoport ami megfogja. A néptánc pedig ha ebbe nő bele, akkor szerintem hihetetlenül jó társaságba fog kerülni, jó táborok, fellépések. Fegyelmet tanul, fejleszti a teherbíró képességét hisz egyszerre kell majd énekelni és táncolni. Mindkettőben van valami jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!