Hány %-os tejet szoktatok adni iskolás (nekem jelenleg 8 éves, lány) gyereketeknek?
Mi mindig 3,5%-os tejet szoktunk venni, mert nincs lehetőségünk rendszeresen házi tej beszerzésére.
Tejfölből is min. 20, de leginkább 25%-ost szoktunk venni.
Igazából minden tejtermékből a lehető legmagasabb zsírtartalmút próbáljuk meg fogyasztani.
Viszont "megszóltak" úgymond (anyós :-) ), hogy ez nagyon egészségtelen, el fog hízni a lányom, és hogy felesleges pénzkidobás, hiszen ezek drágábbak is.
( Megjegyzem, egyáltalán nem kövér a lányom. )
Én viszont úgy gondolom, minnél magasabb egy tejtermék zsírtartalma, annál több hasznosabb tápanyag marad benne.
Ti hogy látjátok ezt a kérdést?
Figyelembe szoktátok venni a zsírszázalékot?
Ugyan jóval kisebb a fiam, de mindenből a magasabb zsírtartalmút veszem. Jobb az íze, nem fogyokurazunk, az ara is belefér.
Szetintem ne anyosodnak akarj megfelelni, hanem a saját csakadidnak
1,5-öset iszunk otthon, tehát azt... bár úgy 2éves kora óta nem iszik tejet szinte egyáltalán, kakaót is talán ha 2havonta 1x.
Sajt és joghurt formában fogyasztjuk otthon a tejet, de sosem nézem a százalákokat, nem gondolnám, hogy pont a tejtermékek zsírtartalmán múlik az egészséges étkezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!