Máshol is ilyen szigorú az osztályzás? 92% 4es gyenge négyes volt, tudtuk erős az iskola de ennyire? Nagyon gondolkodunk az iskola valtáson.
Igaz még csak írásban kapnak értékelést de már mellé van írva a százalék és jegy is.
100-94% 5
94-89% 4
88-80% 3
79-72% 2
71-0 % 1
Azt gondold át, hogy miért írattad be erős suliba.
Nálunk az általános iskola volt ilyen erős. Két tannyelvű. Nem ritka, akinek nyolcadikban már van egy középfokúja németből. Gimiben vígan megéltem abból, amit általánosban tanultam, és 11. végén elsőre lett meg a nyelvvizsgám. 37 éves fejjel is bátran szólalok meg idegen nyelven, nem felejtettem el. Sőt.
Erős iskolából feljebb jutva sokkal könnyebb dolga lesz. Nem a fősulin vagy egyetemen csapja arcon az élet, hogy tenni is kell valamit a jó eredményért.
Jó képességű gyerekeknek kell is ennyi, hogy megmaradjon a verseny helyzet, és motivációja legyen tanulni.
A fiam osztályában sok gyerek küzd azzal, hogy gyenge suliból jött. 9.-ig úgy kapott 4-eseket, hogy nem is tanult, nem írt leckét, csak órán odafigyelt. Ők most teljesen kikészültek így novemberre, mert nem szoktak hozzá, hogy otthon még le kell ülni tanulni, és az órai részvétel nem elég a hármashoz sem.
Melyik suli ez...
Pedagógus család sarjaként azt mondom, az 5ös motiváló. Ha mindenki más 4es különösen akkor...nem baj ha csak 4est kap rá, gondolom más sem 5ös tehát nem lesz önértékelési zavara. Csak meg kell értetni vele h máshol gyengébb a rendszer
Ez az osztályzás minden csak nem normális. A legtöbb helyen 90-91% az ötös és 75-76% a négyes alsó határa. Mindennek a tetejébe bár nem véletlenül tilos osztályozni elsőben a tanító "jóindulatúan" azt is közli, hogy ez amúgy mennyit ér. Ebből valószínűleg az következik, hogy a követelmények továbbra is extrém magasan lesznek és a lemaradóknak végük.
Én ugyan nagyon nem értek egyet ezzel a hajszával, de te látod a gyerekedet. Mennyire viseli ez meg? Ha kiakad rajta akkor szinte biztosan nem itt a helye. Nem azért kell elvinni, mert nem kapott ötöst, hanem mert az ötöst érő tudására nem kapta meg az ötöst az iskola túlzási miatt.
Egyébként ez az osztályzás egyben azt is jelenti, hogy ha a dolgozat összpontszáma 30 vagy kevesebb pont (ami elsőben elég gyakori) akkor egyetlen egyet lehet hibázni, különben nem ötös. Ez mióta normális?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!