Megtanitani olvasni az első osztályos gyereket?
Azzal tudlak biztatni, hogy a fiam anno hasonlóan volt, és én is ráparáztam persze, hogy miért nem tudja összeolvasni a szótagokat „rendesen”. Szerencsére a családom lenyugtatott, és csodák csodája, december-január táján egyszer csak valami „bekattant” nála, és sikerült az összeolvasás.
Azóta is imád olvasni (és egyébként is egy nagyon értelmes gyerek). Ami érdekes számomra, hogy azok a barátai, akik úgy jöttek suliba, hogy gyönyörűen olvastak, és falták a könyveket, mára alig olvasnak. Szóval szerintem egyáltalán nincs lemaradva, illetve lehet, hogy az iskolai tananyaghoz képest most úgy tűnik, de mivel a gyerekek nem egyformák, nagyon nagy különbségeket tudnak produkálni mindenben, valószínűleg fogsz még ilyesmi problémával találkozni.
A tanítónő mondta egyébként, hogy gáz, hogy nem megy még neki ez?
Októberben sírtál egy elsős gyerek kapcsán, aki olvasni tanul? Teljesen ki fogod csinálni magad, ha így folytatod, komolyan mondom. De az még nem lenne olyan nagy baj ahhoz képest, hogy a gyereket is ki fogod csinálni azzal, ha maximalistát nevelsz belőle. Abból lesz aztán az anorexia meg a bulimia.
Ne egyél tanulás közben te is gumicukrot, hanem felejtsd el az egész tanulás bizniszt. Nem te jársz iskolába, hanem a gyerek. Majd ő leül tanulni. Te közben főzzél, takaríts, stb., foglald el magad valami egész mással. Ha segítség kell neki, majd megy, és kérdez, de ne ülj a nyakán, hanem hagyd, hogy önállóan bírkózzon meg a kis életével. Menni fog neki. Bízzál benne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!