Kellene szolnom valakinek, ha a gyerek nem szeret egy tanárt az iskolában?
Kisebbik lányom elsös, és nagyon szuper iskolába jár.(helyi általános) Èn is segítek 1x egy héten szakkörben, ismerem az igazgató helyettest is, és a nagyobbik lányom Tanitójával jóba vagyok.
Kisebbik lányom tanítóját nem igazán ismerem, de a kisebbik lányom szereti, és ahogy hallom a tanárnéni is sokat dicsérgeti.
DE a müvészeteket más tanár tanítja nekik. Ès ezt a tanárnöt a kisebbik lányom nem szereti. Mindig jön, hogy ahhhh, megint müvészetek. Azt is elmondta, hogy mindig leszolja öt/öket a tanár, soha semmi nem jó a tanárnak ahogy csinálja a dolgokat...
Kisebbik lányom az a tipikus gyerek aki az ovodában mindig a legjobb gyerekek között volt(az ovonök ódákat rengteg róla), de otthon sokszor kisördög(nem mindig, de itton már nem az a szuper gyerek). Na most én sem tudom, hogy a gyerek az iskolában hogyan viselkedik, de ha ovodai viselkedését veszem, akkor biztosan ott is szuperül viselkedik.
Kérdés, hogy kell-e szolnom valakinek(gondolom tanító lenne az)? Vagy minden gyereknek van olyan tanár akit nem szeret.
Mi van, ha szólok és végül is a gyerekem rászolgált, hogy nem szeretik egymást a tanárral?
Más anyukákat is kérdeztem és nagy lányomat is. Nagylányom azt mondja, hogy a többi gyerek is utálja ezt a tanárt(na jó ilyen is van minden iskolában), és más anyukák is hallottak ilyet róla, de osztálytárs kisfiu nem panaszkodott ez miatt otthon.
Amiért most már erösen gondolkodom, hogy szolnék, mert a gyerek ösziszünet után(Németország) azzal kezdte, ne máááá iskola akkor mennem kell müvészetekre. Ez nagyon meglepett, mert maga az iskolát és tanítóját nagyon várta...
Mit tennétek?
"Ez komoly? Nem szereti a tanárt? Nem mondod? Te mindenkit szeretsz? Az összes kollégáét, főnököt, szomszédot?"
A gyerek alapesetben nem előítéletes, ha nem ártottak neki, akkor nincs miért ne szeresse/kedvelje a másikat. Oké, lehet s másik semleges is, de egy 6-7 éves számára ha konkrétan nem szereti, nem akar az órájára menni, akkor ott érte őt rossz élmény (mint ahogy le is írta a kérdező)
egyébként nem értem én ezeket a válaszokat. Hát ha a saját gyerekemért nem állok ki akár a tanárral szemben is, akkor ugyna kiért? Igenis minden követ megmozgatnék a suliban, ha remélném, hogy a gyerekemnek attól jobb lesz. Nem bíznám rá, hogy majd alakul valahogy, addig meg had kínlódjon, had gyötrődjön...
Egy csecsemő nem érez szimpátiát. Lehet valakinek a megjelenése, hanghordozása a száméára ijesztő és attól elhúzódik.
Hogy nem bántotta a gyereket a tanár? nekem a "mindig leszolja öt/öket a tanár, soha semmi nem jó a tanárnak ahogy csinálja a dolgokat" leírás ezzel azért egyenértékű. Bántani nem csak úgy lehet, hogy üti-veri.
''A gyerek alapesetben nem előítéletes, ha nem ártottak neki, akkor nincs miért ne szeresse/kedvelje a másikat. "
ezzel nem értek egyet. maximum 3 éves korig van így. a Kislányom 4 éves, de már pl mondogatja hgoy nem szereti a dédipapát - persze dédipapával semmi baj azon túl, hogy kicsit már öreg és ezért fura dolgai vannak - amit mi felnőttként tolerálunk, egy gyereknek meg furcsa vagy ellenérzést vált ki belőle pl hangosan beszél, rászól a gyerekre hogy ne válogasson az ételek közül, régimódi stb....miért ne lehetne ugyanígy ellenérzése tanárok iránt főleg annak, aki már 6-7 éves?? Akár csak ha hosszúhajú férfi és nem szereti a hosszúhajú férfiakat...vagy túl mogorva...vagy túl büdös...vagy viccet űzött a gyerekből amit más osztálytárs esetleg jópofának tartott, ő meg elszégyelte magát és ilyen apróságok...még sorolhatnám mi mindentől nem szeretheti...ettől független ez nem "váltó ok"
Javíts ki, ha tévedek, de nekem ennyiből úgy tűnik, a lányod azért nem szereti a tanárt mert itt nem ő a legjobb és nem ő a kiskedvenc. Ezt éli meg kudarcként. Ha ez a gond, mindenképpen dolgozni kellene rajta!
Ettől függetlenül én mindenképpen beszélnék a tanárral is. Ha bejárós vagy a suliba, akkor ezt feltünés nélkül válthatsz vele pár szót; milyennek látja a lányod, hogy dolgozik órán? a múltkor rosszul érintette, hogy nem úgy sikerült a ...., ahogyan szeette volna. Mit gondol róla?
Nem azzal kell kezdeni, hogy utálja a gyerek.
+ a többi szülőnél is érdeklődnék, mi a véleményük a tanárról.
Ezek alapján már nagyjából ki fog derülni, hol a gond és keresni a megoldást.
" túl mogorva...vagy túl büdös...vagy viccet űzött a gyerekből amit más osztálytárs esetleg jópofának tartott,"
Akkor máris tett azért, hogy ne szeresse. Egy alsós tanító nem engedheti meg ezeket és hasonló dolgokat magának. Szerintem.
Igenis kell beszélni a tanárral!
Mi elsőben (tavaly) úgy indítottunk, hogy a gyerekem nem szereti az iskolát, nem akar azokkal a gyerekekkel együtt járni, gondunk van az egésszel en bloc. Én ezt legelső alkalommal elmondtam a tanítónénijének. Erre válaszként a gyerekem annyi szeretetet és megértést kapott visszafelé, amennyit elképzelni sem tudtam egy idegen részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!