Mikor írtok leckét/pakoltok be másnapra elsős gyermekeddel?
Kisfiam most kezdte az első osztályt. Délután 4-ig van bent, egy-egy kis házi van csak otthonra, minden mást megcsinàlnak bent.
De akkor is kell nyilván találni egy időpontot arra hogy átnézzük együtt a táskáját, üzenőfüzet, tolltartó, van e házi, stb.
A kérdésem hogy ti mikor szakítotok erre időt?
4-kor eljövünk a suliból, elbuszozunk a kicsikért az oviba, 2 perc séta haza - 4.45 van már. Hazaérünk, nulla kedve van iskolatáskás turkáláshoz (amúgy imádja a sulit), játszóra szeretne menni, futni szaladni, focizni,fáramászni, érthető is.
Hazaérünk 17.30-45 körül, kezdjük a fürdést. Utána meg már éhesek, vacsorakészítés és evés. 19 óra biztos van és még egy kis mesét sem néztek. De 19kor már amúgy is olyan késeinek tűnik belekezdeni, akkor már esti mese, stb kéne hogy 20.30ra làmpàt olthassunk.
Lehet katonásnak tűnik ez a rendszer, de 3 kicsi gyerek mellett muszàj, főleg hogy 6kor kelni kell.
Férjem munkàjából adódóan legtöbbször csak később, 19 körül ér haza, vagy èppen éjszakás.
Ti mikor ültök le az elsősötökkel?
Komolyan lepontoztátok a tizest, ami arról szól, hogy a sajét gyereketnek napi nyolc órát dolgozni túl sok, kínzás és fiziológiai tény az is, hogy nem jó ez?
Anyaként?!
11-es!
"9es. Magyarul reggel 8tól este hetig dolgozik."
Ki dolgozik reggel 8-tól este 7-ig? Ha ezt a választ nekem szántad, akkor a szövegértéseddel nagy bajok vannak.....
Légyszi fusd át még egyszer!
Ha nem megy segítek: 8-tól 12-30-ig suli. Majd ebéd, 13-15-ig napközi, ahol elvileg a leckét írnák meg, de ez a gyakorlatban nem igazán jön össze... inkább játszanak. Majd játék az udvaron. 5-re hazaérünk, játék. Majd maximum (!!!) fél óra pakolás, gyakorlás.
Hol van itt a napi 11 óra tanulás????
13
7 óra, plusz az öltözködés-közlekedés oda-vissza, tehát kb. 8 óra. Egy elsős gyereknek. Egy telejs felnőtt műszak.
Szerinted az jobb?
10-es egyetértek veled, és én nem is csodálom hogy 8 óra bentlét után hazaérve nincs affinitása iskolatáskát kinyitni sem.
De ahogy hallom, vannak szülők, akik otthon még együtt is átgyakorolják az iskolaban már megcsinált feladatokat vagy gyakorolják az írást.
Nem tudom mivel teszek jót a gyerekemnek...én ezeket nem csinálom... De szeretném ha azt a pici rutint megszokná h kipakolni a taskat (nalunk hazaküldik a könyveket), gyors átfutás vane lecke, ceruzahegyezés, visszapakolás.
Ha most nem alakul ki a rutin, magától ki fog majd később, amikor már itthon is sok tanulnivaló lesz?
15
Nem tudod, mivel teszel neki jót? Javaslom az alábbi szakcikket:
Tehát NEM a napi 8 óra trenírozással.
Ifaz, nekem a 3. osztàlyt kezdte a lànyom, de minden úgy van, ahogy elsőben volt.
Du. 4-kor lehet menni érte, de akàr hamarabb is, a leckével végeznek bent 1/2 3 körül, tanítónő àtnézi nekik, aztàn jàték.Tàskàt csak pénteken kell hazahozni, a ceruzàit is maga faragta elsőben is, fàjékoztatóba csak hétvégére ír be valamit a tanítónő, lecke nincs hétvégére, mert pénteken szintúgy megírjàk bent.
Természetesen hétvégén àtnézem a könyveit, füzeteit.
Du. 16:10 körül itthon vagyunk, azt csinàl, amit akar,Ha kint akar jàtszani, akkor kint van, ha bent a hàzban, akkor bent.
Tanulni soha nem engedte, hogy tanuljunk vele.
Szerencsére szüksége nincs rà, imàd tanulni, szeret suliba jàrni.
Este olyan 1/2 9-9 között viszont màr alvàs van, reggel 7-kor keltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!