Meddig kötelező az iskola?
Az én iskolámban alsó tagozatban kötelező volt a napközi, a felsősöknek már nem, de aki akart, maradhatott. Talán csak a 6. osztályig?
Minket általában 5 fele vitt haza anyum.
Attól függ, milyen rendszerű az iskola.
Napköziotthonos rendszerben du is tanórák vannak (16-ig), tehát a hiányzást igazolni kell, és beleszámít a mulasztott óraszámba.
Tanulószobás rendszerben du saját tanáraikkal vannak, házit csinálnak, csak kikérővel vihető el a gyerek, de ez megtehető rendszeresen is, nem számít hiányzásnak. Elvileg kötelező ott lenni, de minimum erősen javasolt (nálunk elsőben külön kérték, hogy különórák, edések ne legyenek f4 előtt). Itt is 16-ig van suli, de általában 15:30tól már lehet hazamenni.
Illetve van a sima napközi, ahol napközis nevelő van velük, házit ugyan csinálnak, de nem feltétlen ellenőrzött keretek között, inkább csak gyerekfelügyelet van. Az ilyen rendszerből haza szokták engedni a gyerekeket már ebéd után, bár szerintem ez inkább csak felsőben működőképes. Alsós gyereknek szüksége van az irányított tanulásra délután is, és az bent a suliban jobban működik, mint otthon.
Sajnos nálunk már általános, hogy délután is vannak órák alsóban is. Nem is értem. Igaz, hogy főleg készségtantárgyak, de ezek miatt nem hozhatod el délben a gyereket.
SNI-s, BTM-s gyereknek meg szokták engedni, egyébként nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!