Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Megteheti a tanár, hogy nem...

Megteheti a tanár, hogy nem visz 1 gyereket fagyizni?

Figyelt kérdés
Pedagógus napon a fiam vitt egy deszertet az ofőnek. Utána az ofő elküldte a fiamat fejlesztésre es elvitte az osztályt fagyizni.

2018. jún. 3. 21:37
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Értem,hogy a gyógypedagógus mondja meg,hogy mikor tart órát,de olyan a viszonyuk,hogy meg tudták volna beszélni. Én is kapcsolatban vagyok a gyógypedagógussal a fb-is és szoktunk beszélgetni is. Van ismerősöm,akinek a lánya tiszta lelki beteg ok nélkül. Szerintem morálisan semmi nem indokolja,hogy egy 8 éves gyereket az iskolában hagyjana,utának céltáblának kitenni.
2018. jún. 3. 22:41
 12/20 anonim ***** válasza:
76%
Ha elvitte volna fagyizni, akkor meg azon pampognál, hogy milyen jogon vette ki a fejlesztésről, ami a gyerek érdekeit szolgálja.
2018. jún. 3. 23:23
 13/20 anonim ***** válasza:
55%

Komolyan nem fogjátok fel, mi a kérdező kérdésének lényege? Desszert ide, vagy oda. Mondjuk ezt itt meg sem említettem volna.

A kisfiút sajnálom, mert gondoljatok bele, milyen érzés neki, hogy mindenki ment fagyizni, csak ő nem. Ez a kérdés lényege - gondolom. A tanítónőnek igenis el kellett volna magyaráznia a kisgyereknek, és visszafelé, neki is vittem volna fagyit.

2018. jún. 3. 23:32
 14/20 anonim ***** válasza:
35%
13. vagyok. Az lemaradt, hogy a fejlesztésre természetesen mennie kellett, de nem szó nélkül otthagyni, hanem leülni és elmondani neki, hogy ha visszaérünk, hozunk neked is.
2018. jún. 3. 23:38
 15/20 anonim válasza:
79%
Én annó nem fejeztem be időben a dolgozatot, ezért beraktak engem a fejlesztő szobába, hogy ott befejezzem. (lassú gyerek voltam) Addig a tanító néni elvitte az osztályt kirándulni. Rosszul esett, de túléltem.
2018. jún. 3. 23:57
 16/20 anonim ***** válasza:
24%

Nagyon kellemetlen lemaradni valami közös programról.. én egyszer osztályképről maradtam le majdnem, mert wcre kellett mennem..elkezdték a fotózást nélkülem, aztán persze mikor benyitottam én is felkerültem, de borzasztó érzés volt.

Én örültem volna, ha előre megbeszélik velem, hogy a fiam kihagyhatja e a fejlesztést egy fagyizás kedvéért.

Random nem lehet szerintem elvinni egy osztályt, biztos tudta, mikor mennek(mondjuk ebéd után), szólhatott volna. Most pedig megmondanám, hogy legközelebb a fiamat ne hagyja ki közös program alól. Továbbá nyugodtan felhívhat, ha bizonytalan egy helyzetben, vagy küldhet smst.

Szerencsére gyorsan el fogják felejteni a gyerekek..

2018. jún. 4. 06:02
 17/20 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon nehéz kérdés.

Nem teheti meg, hogy a gyereket elhozza fejlesztésről. Az a gyereknek kötelező, ha nincs ott, igazolatlan óra.

Megteheti azt is akár, hogy csak 3 gyereket visz el fagyizni, hiszen nem munkaköri kötelessége szórakozni hordani a gyerekeket.

Az más kérdés, hogy mennyire nem etikus a dolog.

Nálunk nem fordulhatna elő, ha ilyen van, napközi ideje alatt mennek. Szól a tanító, hogy melyik nap... de nyilván ha aznap éppen valamelyiknek akkor edzése van, akkor az a gyerek nem fagyizik, hanem edzésre megy (kivéve, ha a szülő külön jelzi, hogy mehet az osztállyal).

A pedagógusnapi desszert meg nem tudom, hogy jön ide. Mintha amiatt különleges bánásmódot szerettél volna a gyerekednek.

Pedagógusnapon nem azért kell köszönteni a pedagógust, hogy majd hátha jobban szereti a gyereket. Azért lehet köszönteni, mert hálás vagy azért, amilyen, és köszönöd, hogy tanítja, óvja a gyermekedet.

2018. jún. 4. 08:43
 18/20 anonim ***** válasza:
40%

Én maximálisan egyetértek a kérdezővel, egy fejlesztés még nem a világ, főleg így egy héttel a tanév vége előtt, viszont a szünidő előtti sulis programok mindig nagyon fontosak ennek a korosztálynak. Az egész éves hajtás alól most szabadulhatnak föl még bent, iskolai környezetben, sokszor a tanárokkal együtt játszva, hülyéskedve. Az utolsó napok sulis programjai nekem gyerekkoromban mindig nagyon különlegesek voltak. Majd' minden napra jutott valami érdekes: egy tesiórás strandolás, közös fagyizás az ofővel, ezek tök jó dolgok. A kisgyerek nem egy egyszerű évközbeni akármilyen eseményről maradt le, hanem lehet, hogy a tanév egyik legoldottabb légkörű osztályprogramjáról. Arról nem is beszélve, hogy az egész évben kemény tanárok is lazítanak már ilyenkor, sokukról egy-egy ilyen fagyizás alkalmával derül ki, hogy jófej ember, szeptemberben egész más szemmel lehet nézni a tanárokra, és kicsit lazábban lehet elkezdeni a sulit is, ami, lássuk be, nagyon kell a gyerekeknek ebben a túlhajszolt világban.

Megértem, kérdező, hogy rosszul esett a gyermekednek. Ezen már nem tudsz változtatni, a gyermekednek elmondhatod, hogy biztosan nem akarták megbántani. Ezen kívül esetleg a tanárnak is jelezheted, hogy legközelebb egyeztessen veled, te szívesen kiveszed a gyermeket az aznapi fejlesztés alól.

2018. jún. 4. 08:47
 19/20 anonim ***** válasza:
38%

Megteheti, de nem erkölcsös. Nekünk felnőtteknek nem nagy durranás a történet, de a kicsi gyereknek bizony rosszul tud esni.

Leírtad a lényeget: a gyerek vitt csokit a tanárnak, de ő nem kapott fagyit tőle. Pedig az ő logikája így működik: adtam, cserébe én is kapok. Ez nem történt meg.

A tanár nemtörődömségből (nem gonoszságból) nem figyelt oda, hogy egy gyerek kimarad. Elvihette volna őket egy órával később, probléma megoldva.

Legközellebb gondold át, kell-e desszert az ilyen pedagógusnak, aki egy icipici rugalmasságra sem képes egy feljesztésre szoruló gyerek érdekében.

2018. jún. 4. 23:05
 20/20 anonim ***** válasza:
62%

tanár vagyok. nem dönthetek arról hogy a gyerek hagyja ki a fejlesztést! én ilyet nem mondhatok a kolégának hogy mi fagyizni megyünk máskor tartsd meg.

sajnos ez így alakult. és igen. túlreagálod. rengeteg közös program lesz még hidd el nekem.

2018. aug. 19. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!