Iskolás lesz de melyik?
"önző vagyok mert más elől elveszem a lehetőséget"
- ez nem így működik... sokan adnak 2 helyre - és van a második kör, amikor eldől, hogy végül is ki-hova jár -senkitől nem veszel el semmit.
[Ha van nyílt nap és van lehetőség megismerni a tanítót- az nagy segítség neked, amelyik szimpatikusabb az a jó. Ilyen kicsiknél még a tanító számít legjobban, nem az iskola hírneve, a módszer, egyéb.]
Ha nem halotál volna durva dolgokat a közelebbi sulirol oda járatnád ? Amugy
A beíratás ugy müködik hogy beíratod az egyik suliba aztán 1 hét mulva eldôntik az iskolák vezetése kit hova vetek fel akit nem vetek fel a választot suliba az átkerül a körzetesbe.
Megnézhettek több iskolát, de csak egy suliba tudod beiratni (1 példányt kapsz a NEK-lapból, egy eredeti példány van az ovis iskolaérettségi papírból, stb, tehát nem is tudnád több helyre leadni). Ettől függetlenül beszélhetsz a másik vezetőjével, hogy ha úgy alakulna, akkor viheted-e oda a gyermeket -ha azt mondják, hogy igen, akkor akár még augusztus 31-én is dönthetsz úgy, hogy a másik iskola befogadó-nyilatkozatát elviszed abba a suliba, ahol a gyereket lényegében állományba vették. Sőt, akár év közben is átviheted, ha nem tetszik.
Én tavaly augusztus 26-án döntöttem el, hogy oda viszem be a NEK-lapot, ahova beirattam a gyereket, és ezzel párhuzamosan megköszöntem a másik iskola igazgatójának a felénk tanusított türelmet és megértést, de végül nem volt szükség a befodagó nyilatkozat felhasználására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!