Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Más gyerek is ilyen nehezen...

Más gyerek is ilyen nehezen érti meg az összeolvasást?

Figyelt kérdés
Kislànyom elsős.Most kezdenek tanulni olvasni.Betűzve meg szótagolva szépen el tudja olvasni de mikor màr össze kell olvasni azt nem tudja.Pedig még csak 3-4betűs szavak.pld a-mi.
2017. nov. 11. 20:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
57%

Bocs, eltérek a témától némileg, a 9. hozzászóló válaszáról jutott eszembe valami: nekem pont ez a gondom az egész oktatási rendszerrel – a rohanás, az hogy nincs idő semmiben elmélyedni, csak bebifláztatják a gyerekekkel a dolgokat, megírják a dolit/felelnek, majd elfelejtik.

Nem tudom megítélni, az én gyerekkoromban is így volt-e ez (nekem remekül ment a biflázás-visszaböfögés-felejtés kombó, így kitűnő tanuló voltam :)), viszont a már felsős, iskolás gyerekemen látom, mióta egy alternatív suliba jár, mennyivel több mindent tud, mivel itt valahogy van idő arra, hogy többféleképpen megközelítsék a tananyagot, kísérletezzenek, kézműveskedjenek, projekteket stb. csináljanak hozzá kapcsolódóan, és ami a legfontosabb, ettől a gyerekek élvezik a tanulást.

Márpedig a tanuláshoz (neurológiai tény) örömmel kell hozzáállni, különben nem működik. Nemrég olvastam egy interjút egy középiskolai tanárral, aki mesélte, hogy rádumálta a kollégáit, kísérletképpen írassák meg a tárgyukból ugyanazt a dolgozatot két héttel az első megírás után. Azt mondja, a fél osztály 1-es kapott minden tárgyból, még akkor is, ha elsőre csak 4-eseket, 5-ösöket írtak. Azért ez elgondolkodtató szerintem.

2017. nov. 17. 10:14
 12/12 anonim ***** válasza:
Nálunk sajnos le vannak maradva, mert október közepétől távozott (elküldték) a magyar tanárt. Az ofő azt mondta a gyerekek lelke az első! Nem az, hogy mihamarabb olvasni tudjanak. Így érdemlegesen 3 hete kezdték igazán az olvasást. Betűket igen, hamar mgtanulják. Én nem bánom, ha csak évvégére érez rá, de értse amit olvas. És szeresse.
2017. nov. 21. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!