Akinek 1-4. osztályos gyermeke szeret tanulni, jobb tanuló is, nincs gond az iskolába keyzulődéssel (házi, táska bepakols), hogyan csináljátok, neveltek?
-készülődéssel
-bepakolás
Én ilyen voltam.
Nem "neveltek" rá kb. sehogy.
Viszont mindig azt láttam otthon, hogy a szüleim lelkiismeretesen és alaposan végezték el a munkájukat. Nekem meg a "munka" a tanulás volt.
Kiskora óta benne van ez igazából. Amikor játszottunk akkor is "elvártam", hogy pakoljon el, utána jöhet a következő.
Ezt most is megbeszéltük, neki ez a feladata, míg anyának apának a főzés stb.
Most 3.-os a kisfiam, eddig jó tanuló, szereti, érdeklődő. Neki itthonra ritkán van házi, mivel megcsinálják a suliban délutánonként, tanulni sem szokott túl sokat, jó agya van, figyel az órákon.
Amikor hazaérünk (negyed 5 körül), akkor kicsit pihen, meséli a napját, majd ha van házi azt elkészíti, esetleg tanul.., ha végzett bepakol, hogy arra se legyen gond. Tudja, hogy utána lehet minden mást..
A hétvégéje most még nagyjából szabad, általában vasárnaponként foglalkozunk a tanulnivalókkal..
Sziasztok,
az én kisfiam is harmadikos, nagyon jó tanuló fiúcska.
Negyed 5 körül érünk haza a suliból, akkor mesél,hogy mi történt vele aznap,óráról órára elmondja. :)
Ceruzát hegyezünk, bepakol másnapra.Mindennap olvasunk 5-10 percet, ha tudja,hogy dolgozat lesz másnap,arra készül kicsit de szerencsére jóeszű, nem szükséges otthon órákig tanulnia.Hétvégén pedig mi is vasárnap "sulizunk" félórát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!