Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Átirathatom még?

Átirathatom még?

Figyelt kérdés
A nevelt lányom most kezdi a középiskolát. Olyan suliba vették fel ami 80 km -re van , igy kollégista lesz. Nagyon visszahuzódó önállótlan és látom hogy egyre inkább kétsegbe esik ahogy közeledik a suli. Pedig ő választotta senki nem erőltette. Átirathatom ugyanilyen szakra másik iskolába augusztusban? Mi a menete ennek? Innen hazajarna minden nap 10 km, a szomszédos városban lenne.
2017. júl. 31. 22:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Kozepiskolaban azert nem ilyen egyszeru, foleg hogy mar augusztus van. Potfelvetelizni szerintem ilyenkor mar nem lehet
2017. júl. 31. 22:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Egyik iskolában sem volt felvételi.
2017. júl. 31. 22:57
 3/6 anonim ***** válasza:
A sulinal kell erdeklodni ahova be szeretnetek iratni hogy van e felveteli, felveszik meg, es hogy egyaltalan van e hely.
2017. júl. 31. 23:38
 4/6 anonim válasza:

Ha nem volt felvételi, akkor semmi akadálya. Csak beszélni kell az igazgatókkal, elintézni a papírokat é minden mehet.

Az egyetlen bökkenő maximum az lenne, ha abban az osztályban, ahova menne nincs több hely, de ezt általában el lehet intézni.

Szinte 100%, hogy átveszik, mert még nem kezdődött el a tanév.

2017. aug. 3. 10:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem minél előbb hívd fel annak az iskolának az igazgatóját, ahova vinnéd és kérdezd meg, hogy van-e hely, ha igen, akkor átvenné-e a gyereket.

Honlapon általában fent vannak a hivatali ügyeleti napok.

2017. aug. 3. 15:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha ezt a messzebbit választottátok a közelebbi helyett, annak gondolom oka volt. Biztos jobb hírű iskola, vagy jobban felszerelt és így a választott szakmát is jobban meg tudják tanítani, nem tudom. Ha most engeded visszatáncolni azzal csak azt mutatod meg neki, hogy nyugodtan adja fel az álmait. Jó volna ez? Később, ha ebben a közelebbi iskolában bármi baj adódik, az orra alatt fog morogni, hogy miért nem a messzebbibe ment. Ezen kívül: Ha önállótlan az csak még egy ok a kollégiumra. Biztos hogy az elején nagyon nehéz lesz, ezért nem árt a felkészülés. Beszélgessetek el a békés együttélés szabályairól és akkor jól fog kijönni a szobatársaival. Ezenkívül tanítsd meg rendet tartani maga körül, és ne legyen nála több holmi mint amennyi feltétlenül szükséges. Itt az ideje, hogy megtanuljon egyszerűbb háztartásbeli dolgokat, amiknek majd hasznát veszi a koleszban, pl. mosógép kezelése. Szerintem belerázódik, ahogy mindenki, aki koleszba kerül. Ne hátráljatok meg!
2017. aug. 17. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!