Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Anyukák, ki mit tenne? Lehet...

Anyukák, ki mit tenne? Lehet egyáltalán bármit is csinálni? Többi lent

Figyelt kérdés
A lányom második osztályos,az osztályban szinte egész évben tetűriadó van,jóformán minden második hónapban marad itthon a lányom mert valakitől haza hozza!Annyira unom már hogy a tetű elleni spray-t forgalmazó cég törzs vásárlója vagyok!Soha nem volt ilyen gondom sem nekem sem a férjemnek sem a nagyobb lányomnak,borzasztóan dühít :( arról nem is beszélve hogy emiatt kell itthon maradnia a lányomnak.
2016. okt. 22. 14:30
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Borzasztó hogy milyen felelőtlen anyák vannak!Hetente 2szer fújom a haját,rendszeresen fertőtlenítem az ágyneműt,a huzatot,a fésűket és nincs értelme mert elég csak egy anyuka aki pont lesz**ja a tetveket .
2016. okt. 26. 10:27
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

A 10. válaszolóval teljesen egyetértek, az, amikor már a védőnő is észreveszi a tetveket, igen durva fertőzöttségre utal.

Sajnos mi is átestünk ezen a problémakörön már kétszer (oviban és iskolában is), így tudom, mennyire macerás a valóban alapos vizsgálat, volt, hogy miután lekezeltem a gyerek fejét (kémiai szerrel), és már 3. napja néztem át serkefésűvel cm-ről cm-re, akkor is találtam még serkét benne (oké, hogy az irtószer azt is megölte elvileg, de akkor sem akartam otthagyni a haján). Pedig egy rövid hajú fiúról van szó, nekem pedig már ráállt a szeme a dologra, és naponta legalább egy órán át tartott, míg alaposan végignéztem a haját (közben rajzfilmet nézett, ezért tudom, hogy volt az néha másfél óra is :)).

Szóval igen, rohadt macerás ez az egész, ezért kötöm mindig az ebet a karóhoz, hogy rendes szerrel kezeljék le a gyerekek fejét, ne csak illóolajokkal, ami a serkéket nem öli meg (vagy csak nagyon alapos, többszöri kezelés után max.).

Ismerek olyan göndör hosszú hajú kislányt, akinek szinte képtelenség az összes serkét kiszedni a hajából, annyira nehezen észrevehetők. De a szüleit nem érdekli, hogy újra és újra felbukkannak nála az élősködők, akkor sem kezelik le gyógyszertári készítménnyel…

Nekünk egyébként minden fertőzés után el kellett mennünk igazolásért a védőnőhöz vagy az ÁNTSZ-be. Ám láttam, hogy nézik át ezeken a helyeken a hajat (ahogy a védőnő a suliban is csinálja), pár tincset felemelnek, és kész. Ettől még vígan lehet pár élő állat is a gyerek hajában, serke pedig pláne.

Megjegyzem nem muszáj brutális Nittiforral és társaival kezelni, a Paranit pl. tök hatékony, és kevésbé ijesztő az összetétele.

2016. okt. 26. 11:24
 13/14 anonim ***** válasza:

[link]

Én ezt használtam a lányom hajára, minden reggel befújtam és a hozzá tartozó samponnal mostam a haját. Nem vegyszeres és ha rendesen befújod vele a haját, akkor tényleg hatásos.

10-es voltam.

2016. okt. 28. 08:21
 14/14 anonim ***** válasza:
Vigasztaljon, hogy a tetű csak a tiszta, ápolt és egészséges hajba érzi jól magát ezért megy bele! Ha nem sikerül megoldani váltsatok iskolát, akármilyen nehéz is! Mert közbe míg te a tetűirtással vagy elfoglalva bosszankodással vedd észre aki legjobban szenved az a gyermek, talán jóvátehetetlen személyiségfejlődési zavarai lesznek szégyenérzetében. Ezt te sem akarhatod. Jöjjön elő az anyatigris, és hatérozott és ideges anyagként ronts rá az igazgatóra. Nyilván tud a problémáról, a tehetetlensége pedig a szépbeszédre már nyilvánvalóan nem sokat ér. Tessék válaszút elé állítani, hogy ha nem oldja meg ezt a kérdést helyileg elviszed a gyereked az iskolából de akkor biztos, hogy minden ismerősöd megtudja miért kellett kivenned a gyermeked az iskolából. Ez nem a te szégyened, ez az iskola nemtörődömsége és hogy nem akar konfrontálódni azokkal a _________ családokkal félelmükben akik a tetűt és még ki tudja milyen kézmosás hiánya miatti betegségeket terjesztenek. Ha komolyabb baja lenne a gyermeknek, tennél érte? Nosza hát! Egyszer tehetsz érte és az most van.
2016. nov. 19. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!