Mit tennél, ha elsős kislányodat roma kisfiú mellé ültetnék az iskolában?
Az én kislányom is elsős, első nap rögtön a legjobb ovis barátnője mellé ült. A tanító néninek kb. fél perc alatt világos lett, hogy itt bizony gondok lesznek és szétültették őket. Mind a ketten fiúk mellé kerültek, a lányom szerint ő megkapta a legrosszabb fiút az osztályból.
Én valamilyen szinten örülök neki tudom, hogy így sokkal jobban oda fog figyelni az órai munkára, nem a barátnőjével beszélget óra alatt.
Attól, hogy egy kisfiú mellett ül valszeg nem vele fog elkezdeni barátkozni, ez csak egy állapot. Azzal a kislánnyal ugyanúgy tud a továbbiakban is a szünetekben haverkodni. Ha nagyon zavar kérdezd meg a tanító nénit, de nyilván felmérte az első napok tapasztalatai alapján a gyerekeket és úgy változtatott, hogy az az órai munka előnyére váljon.
Semmit. A kislány elöl ült, a rendbontót beültették mellé, hogy szemmel tartsák. Mi ezzel a gond? Mit kéne tenni? Üljön a kisfiú egyedül ??
Ha a ti gyereketekről lenne szó, rossz magatartás esetén őt is hagynátok, hogy egyedül ücsörögjön? Persze, nyilván az a megoldás lenne kérdező, hogy ne egyedül, hanem mással, csak ne a kislányoddal, de ha minden szülő ezt mondja, akkor az a kisfiú bizony egyedül marad.
"az bántja, hogy fiú mellett ül" - majd megszokja. Nem kell basszus a széltől is óvni. A tanárnéni azért van az órán, hogy ha valaki rosszalkodik, kezelje, figyelemmel tartva a többi gyereket. Ezek fényébe, vagy ettől eltekintve ő osztja be az ülésrendet is. Eszem ágában sem lenne beleszólni a munkájába, ő se szól bele az enyémbe. Szép is lenne.
Kisfiam masodikos. Van par roma osztalytarsa. Jatszik is veluk. Tudom, mert latom, munkambol kifolyolag.
Semmi baja nem lesz attol, ha nem a baratja mellett ul, o is beszelgetett. Most egyedul ul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!