Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit tennél, ha elsős kislányod...

Mit tennél, ha elsős kislányodat roma kisfiú mellé ültetnék az iskolában?

Figyelt kérdés
Kislányom nem egy teljesen idegen közegbe került be, már épp kezdett barátkozni a mellette ülő kislánnyal. Tegnap szólt, higy egy kisfiút ültettek mellé. A többi kislány maradhatott a helyén. Ő nem tudja, hogy a kisfiú roma, őt csak az bántja, higy fiú mellett ül. Eddig várta a sulit, ma már nem akart menni. A tanító nénik szerint ügyes, félénk kislány. Eddig nem szóltam senkinek, hátha ma visszaülhet mellé a kis barátnője. Ti mit tennétek?
2016. szept. 14. 10:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
75%
Tényleg nem értem, hogy miért releváns a kérdés szempontjából, hogy cigány a fiú? Ha nem fontos elem, akkor miért írtad bele?
2016. szept. 14. 11:39
 12/21 A kérdező kommentje:
A kérdés annyi volt mit tennél az adott helyzetben. Véleményekre vagyok kíváncsi, főleg azokéra akik kerülhetnek ilyen helyzetbe.
2016. szept. 14. 11:50
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Az én kislányom is elsős, első nap rögtön a legjobb ovis barátnője mellé ült. A tanító néninek kb. fél perc alatt világos lett, hogy itt bizony gondok lesznek és szétültették őket. Mind a ketten fiúk mellé kerültek, a lányom szerint ő megkapta a legrosszabb fiút az osztályból.

Én valamilyen szinten örülök neki tudom, hogy így sokkal jobban oda fog figyelni az órai munkára, nem a barátnőjével beszélget óra alatt.

Attól, hogy egy kisfiú mellett ül valszeg nem vele fog elkezdeni barátkozni, ez csak egy állapot. Azzal a kislánnyal ugyanúgy tud a továbbiakban is a szünetekben haverkodni. Ha nagyon zavar kérdezd meg a tanító nénit, de nyilván felmérte az első napok tapasztalatai alapján a gyerekeket és úgy változtatott, hogy az az órai munka előnyére váljon.

2016. szept. 14. 12:06
 14/21 anonim ***** válasza:
40%
Kérdezd meg a tanárnőt,hogy miért ültette el és ez csak átmeneti dolog,vagy most már ez az ülésrend? Ha ez az ülésrend,akkor én elmondanám,hogy nem akar menni a gyerekem iskolába,mert nem érzi jól magát az ülésrend miatt...
2016. szept. 14. 12:07
 15/21 anonim ***** válasza:
76%
Most az a baj, hogy kifiú, vagy az, hogy roma? Egyik esetben sem tennék semmit. Ha fiú mellett ülne, legalább reménykedhetnék, hogy nem beszélget állandóan :)
2016. szept. 14. 14:23
 16/21 anonim ***** válasza:
25%
Én biztos szólnék emiatt. Ellehet ítélni de én nem engedném a lányomat cigány gyerek mellé ülni.
2016. szept. 14. 14:40
 17/21 anonim ***** válasza:
73%
Én szólnék, persze nem azért, mert cigány (nem szeretem őket, de ezt itt nem mondanám), hanem mert a kislány így nem szeret menni és mert a kisfiú rossz magaviselete miatt került a lányod mellé, aki semmi rosszat nem tett, mégis büntetve érzi magát. Ez így igazságtalan, nem hagynám szó nélkül.
2016. szept. 14. 15:26
 18/21 anonim ***** válasza:
60%

Semmit. A kislány elöl ült, a rendbontót beültették mellé, hogy szemmel tartsák. Mi ezzel a gond? Mit kéne tenni? Üljön a kisfiú egyedül ??

Ha a ti gyereketekről lenne szó, rossz magatartás esetén őt is hagynátok, hogy egyedül ücsörögjön? Persze, nyilván az a megoldás lenne kérdező, hogy ne egyedül, hanem mással, csak ne a kislányoddal, de ha minden szülő ezt mondja, akkor az a kisfiú bizony egyedül marad.

"az bántja, hogy fiú mellett ül" - majd megszokja. Nem kell basszus a széltől is óvni. A tanárnéni azért van az órán, hogy ha valaki rosszalkodik, kezelje, figyelemmel tartva a többi gyereket. Ezek fényébe, vagy ettől eltekintve ő osztja be az ülésrendet is. Eszem ágában sem lenne beleszólni a munkájába, ő se szól bele az enyémbe. Szép is lenne.

2016. szept. 14. 16:27
 19/21 anonim ***** válasza:
fényében*
2016. szept. 14. 16:28
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam masodikos. Van par roma osztalytarsa. Jatszik is veluk. Tudom, mert latom, munkambol kifolyolag.

Semmi baja nem lesz attol, ha nem a baratja mellett ul, o is beszelgetett. Most egyedul ul.

2016. szept. 14. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!