Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Kislányom szeptemberben kezdi...

Kislányom szeptemberben kezdi az első osztályt. Ahogy közeledik a kezdés, felmerül bennem 1-2 kérdés?

Figyelt kérdés

Ha ki kell mennie óra közben, kiengedik?

Az ebédnél ha szelet hús van, azt neki kell felvágni? Kenéshez használja a kis gyerekkést, de azzal nem tudja a húst elvágni.

Mindenhol szokott kelleni váltó cipő?

2016. aug. 15. 13:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is elsős lesz, szerintem:

- az elején biztosan kiengedik, mindenkinek meg kell szoknia az új helyzetet,

- a kés használata nálunk külön elhangzott a szülőin, h tanulják meg használni vágásra is,

- nálunk kell váltócipő

2016. aug. 15. 14:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Kiengedik, de nem árt, ha van a tornazsákban egy váltóbugyi és egy plusz nadrág, akár a tesinadrág is jó.

A kést már oviban is használták nagycsoportban, gyakoroljátok otthon a vágást. Ha nem megy, majd harapja.

Nálunk nem kell váltócipő, de volt már rá példa, hogy küldtem be, mikor olyan nagy eső/hó volt.

2016. aug. 15. 14:17
 3/10 anonim ***** válasza:
66%

„Ha ki kell mennie óra közben, kiengedik?”

Eleinte biztosan kiengedik őket – és egy normális helyen később is. A mi iskolánk nem volt normális hely, egy-két hónap után nem lehetett kimenni már. (Halkan jegyzem meg, alapvető személyiségi joga a gyereknek, hogy ne kényszerítsék arra, hogy bepisiljen.)

„Az ebédnél ha szelet hús van, azt neki kell felvágni? Kenéshez használja a kis gyerekkést, de azzal nem tudja a húst elvágni.”

Nálunk nem vágták fel nekik.

A válaszom cinikusabb fele: ha a mienkhez hasonló suliba kerül, akkor mindegy is, fel tudja-e vágni, mivel olyan gyorsan kell enniük, hogy jobb, ha megtanulja lenyelni egyben. :)

Mindenhol szokott kelleni váltó cipő?

Nem tudom, kötelező-e, nálunk ajánlott volt, de jó dolognak tartom, szandálban szoktak lenni, mivel olyan hőség van az iskolában folyton.

2016. aug. 15. 14:18
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat 😊.

Kedves 3! Remélem, nekünk szerencsénk lesz, mert elég normálisnak tűnik a suli 😊.

Nem hangzott el ilyen a szülőin, de egyre több kérdés merül fel 😊. Az oviban ügyesen használta a kést, de ott is kisebb kések voltak.

Amit írt valamelyikőtök. A tornacucc állandóan bent van? Bár gondolom igen, mert kötelező a napi torna óra.

2016. aug. 15. 14:23
 5/10 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk a húst egyedül kellett felvágniuk, jobb ha kicsit gyakoroltok. Sajnos sok kisgyerekre 1-2 tanító néni jut.

Mi a biztonság kedvéért teljes váltó ruhát tartunk a tesi cucc mellett, kellett is mikor magára borította a főzeléket :(

Nincs váltócipő de én is küldtem be télen.

Legyen egy vékony szivacsos vagy valamilyen kispárna amire rátud ülni amikor hűvösebb lesz az idő. Hiába van meleg, olyan hidegek a fapadok.

2016. aug. 15. 14:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok: nálunk kérnek váltóruhát is elsőben. Tornacucc bent van az iskolában minden nap. Ami bennem felmerült, hogy hány váltás kell. Elméletileg minden nap tesióra, de tuti nem fognak minden nap átöltözni és tornatermezni, főleg amíg az idő is jó.
2016. aug. 15. 14:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Kisebbik fiam most volt elsős, a nagyobbik harmadikos. Igen, kiengedték őket még elsőben órán is, de másodiktól már nem. Most harmadikban csak akkor mehettek ki órán,ha hányingere vagy hasmenés jelei voltak a gyereknek!

Az ebédlőben van kés és elsőben is maguknak vágták fel,vagy harapták..

Váltócipő nincs..

2016. aug. 15. 15:48
 8/10 anonim ***** válasza:

Na igen, a kiengedés, nálunk nem egyszer jött úgy haza a lányom, hogy kakis volt a bugyija (bocsi) mert nem engedték ki, végén már nem is mert kéretőzni. Így neki mindig volt váltóbugyi, és popsitörlő a táskájába, és megmondtam neki, hogy ha ilyen van a koszos bugyikát dobja a kukába.

Váltócipő jó dolog, nálunk kötelező volt, de gondolj bele, Te szívesen lennél egész nap cipőben? Főleg télen bundásban.

Igen vágni kell tudni, bár azokkal a késekkel amiket egy iskolában adnak, mivel előírás, hogy nem lehet nagyon éles, még felnőttként is nehéz elvágni a húst. Tudom, mert amikor sulibál volt azzal vágtunk.

2016. aug. 16. 10:52
 9/10 anonim ***** válasza:
Én úgy nőttem fel, hogy sose jutott eszembe óra közben se enni, se inni, se kikéredzkedni a vécére (legalábbis nem emlékszem ilyenre), de a mai "gyerekek" 18 évesen is simán kikéredzkednek vécére óra alatt, úgyhogy emiatt ne aggódj. :)
2016. aug. 21. 08:28
 10/10 anonim ***** válasza:

8#

Ez komoly?És amikor szóvátetted mit reagáltak???

2016. szept. 1. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!