Kislányom szeptemberben kezdi az első osztályt. Ahogy közeledik a kezdés, felmerül bennem 1-2 kérdés?
Ha ki kell mennie óra közben, kiengedik?
Az ebédnél ha szelet hús van, azt neki kell felvágni? Kenéshez használja a kis gyerekkést, de azzal nem tudja a húst elvágni.
Mindenhol szokott kelleni váltó cipő?
Az én fiam is elsős lesz, szerintem:
- az elején biztosan kiengedik, mindenkinek meg kell szoknia az új helyzetet,
- a kés használata nálunk külön elhangzott a szülőin, h tanulják meg használni vágásra is,
- nálunk kell váltócipő
Kiengedik, de nem árt, ha van a tornazsákban egy váltóbugyi és egy plusz nadrág, akár a tesinadrág is jó.
A kést már oviban is használták nagycsoportban, gyakoroljátok otthon a vágást. Ha nem megy, majd harapja.
Nálunk nem kell váltócipő, de volt már rá példa, hogy küldtem be, mikor olyan nagy eső/hó volt.
„Ha ki kell mennie óra közben, kiengedik?”
Eleinte biztosan kiengedik őket – és egy normális helyen később is. A mi iskolánk nem volt normális hely, egy-két hónap után nem lehetett kimenni már. (Halkan jegyzem meg, alapvető személyiségi joga a gyereknek, hogy ne kényszerítsék arra, hogy bepisiljen.)
„Az ebédnél ha szelet hús van, azt neki kell felvágni? Kenéshez használja a kis gyerekkést, de azzal nem tudja a húst elvágni.”
Nálunk nem vágták fel nekik.
A válaszom cinikusabb fele: ha a mienkhez hasonló suliba kerül, akkor mindegy is, fel tudja-e vágni, mivel olyan gyorsan kell enniük, hogy jobb, ha megtanulja lenyelni egyben. :)
Mindenhol szokott kelleni váltó cipő?
Nem tudom, kötelező-e, nálunk ajánlott volt, de jó dolognak tartom, szandálban szoktak lenni, mivel olyan hőség van az iskolában folyton.
Köszi az eddigi válaszokat 😊.
Kedves 3! Remélem, nekünk szerencsénk lesz, mert elég normálisnak tűnik a suli 😊.
Nem hangzott el ilyen a szülőin, de egyre több kérdés merül fel 😊. Az oviban ügyesen használta a kést, de ott is kisebb kések voltak.
Amit írt valamelyikőtök. A tornacucc állandóan bent van? Bár gondolom igen, mert kötelező a napi torna óra.
Nálunk a húst egyedül kellett felvágniuk, jobb ha kicsit gyakoroltok. Sajnos sok kisgyerekre 1-2 tanító néni jut.
Mi a biztonság kedvéért teljes váltó ruhát tartunk a tesi cucc mellett, kellett is mikor magára borította a főzeléket :(
Nincs váltócipő de én is küldtem be télen.
Legyen egy vékony szivacsos vagy valamilyen kispárna amire rátud ülni amikor hűvösebb lesz az idő. Hiába van meleg, olyan hidegek a fapadok.
Kisebbik fiam most volt elsős, a nagyobbik harmadikos. Igen, kiengedték őket még elsőben órán is, de másodiktól már nem. Most harmadikban csak akkor mehettek ki órán,ha hányingere vagy hasmenés jelei voltak a gyereknek!
Az ebédlőben van kés és elsőben is maguknak vágták fel,vagy harapták..
Váltócipő nincs..
Na igen, a kiengedés, nálunk nem egyszer jött úgy haza a lányom, hogy kakis volt a bugyija (bocsi) mert nem engedték ki, végén már nem is mert kéretőzni. Így neki mindig volt váltóbugyi, és popsitörlő a táskájába, és megmondtam neki, hogy ha ilyen van a koszos bugyikát dobja a kukába.
Váltócipő jó dolog, nálunk kötelező volt, de gondolj bele, Te szívesen lennél egész nap cipőben? Főleg télen bundásban.
Igen vágni kell tudni, bár azokkal a késekkel amiket egy iskolában adnak, mivel előírás, hogy nem lehet nagyon éles, még felnőttként is nehéz elvágni a húst. Tudom, mert amikor sulibál volt azzal vágtunk.
8#
Ez komoly?És amikor szóvátetted mit reagáltak???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!