Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Van más is, akinek a nyári...

Van más is, akinek a nyári születésű gyereke most,6 évesen kezdi a sulit?

Figyelt kérdés
Kislányom júliusban töltötte a 6-ot. Kezdi a sulit szeptemberben, de olyan ideges vagyok, hogy vajon jól döntöttünk-e.
2016. aug. 13. 22:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én ebben nem hiszek.Ha az ovis vegyes csoport nem gáz egy gyereknek,akkor az sem,ha van tőle 1 évvel idősebb az osztályban.Aki jó képességű,az 6 évesen is az lesz,aki meg nem,annak mindegy,hogy 6 vagy 8 évesen kerül suliba.
2016. aug. 14. 08:57
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Augusztusi a fiam, én is izgulok, bár ő 121 centi és elég nagydarab is, a teherbírása és ha fáradt, a hisztissége miatt vannak kétségeim, na meg fura, hogy a csoportja 80%-át visszatartották. De minden szakember, és ismerős óvónénik is azt mondták, érett. És az viszont igaz, hogy valószínűleg még egy évet már unatkozott volna az oviban (a magatartásán már látszott, hogy túl biztos a közeg :) és hát az iskolás dolgok, számolás, írás-olvasás meg nagyon érdeklik). Egyébként meg várja, persze élvezi a készülődést, az új kellékeket és büszke magára, hogy már iskolás lesz.
2016. aug. 14. 10:13
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Nálunk a csoportjából csak 1 gyerek maradt, 21-en voltak a csoportban.

Nem is a magasság/súly miatt aggódom. Hanem nem is tudom mi miatt.

2016. aug. 14. 10:21
 14/20 anonim ***** válasza:
Annak idején én voltam a legfiatalabb az osztályban, ráadásul alapból kis növésű vagyok, komolyan imádtam, mindenki engem babusgatott. :)
2016. aug. 15. 12:10
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszi Neked is 😊. Van rá esély, hogy a kislányom lesz a legkisebb és legfiatalabb 😊
2016. aug. 15. 12:44
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem igazán ezen múlik. Nekem a nagy lány augusztusi és elkezdte szeptemberbe a sulit, most fog másodikba menni. Nagyon szereti és a testnevelés kivételével végig kiválóan teljesített (már kiscsoportba az ünnepségeken olyan előadásokat adott elő egyedül ami bőven a kora feletti volt, tisztán beszélt és hallás után pikk pakk tanul és persze szerepelni mindig is imádott) nem ajánlották,hogy vissza tartsam,de ez eszembe se jutott. Fiam júniusi ő még csak a nagy csoportot kezdi, de én már borítékoltam,hogy ő biza nem fogja 6 évesen elkezdeni az iskolát és szerintem ezt nagyon fogják támogatni az oviba is.
2016. aug. 15. 12:46
 17/20 anonim ***** válasza:
Nekem inkább az a fura, hogy egy elsős osztályban vannak 8 évesek is. Nem az, hogy hatévesek, ugyanis az a normális kor az iskolakezdésre, onnantól tanköteles. Nem értem, miért jött divatba a késői iskolakezdés, pont az ilyen hozzáállás miatt érzik kirívónak a normális korban való iskolakezdést.
2016. aug. 16. 11:53
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Isten ments, hogy 6 évesen kezdje. És még első-másodikban talán nem is lesz feltűnő a különbség, hanem majd később! Aki csak tudja, tartsa vissza, én sem gondoltam, hogy egy iskolakezdés ennyire leterheli szegény gyerekeket!
2016. aug. 24. 19:18
 19/20 anonim válasza:
Sok sikert !
2016. aug. 24. 23:07
 20/20 A kérdező kommentje:

18-as. Mire alapozod ezt a válaszodat? Én augusztusi születésű vagyok, épphogy 6 évesen kezdtem a sulit, soha nem ért hátrány, sőt. Nem voltam még 18 éves és már leérettségiztem 😊.

19-es! Köszi 😊

2016. aug. 27. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!