19 fős osztálylétszám elsőben jónak számít?
Nem egészen értem a kérdést. 19 félnapos és 23 egész napos? Ez nekem nem jön össze.
Egyébként a 19 fős osztálylétszám nagyon jónak számít, még a 23 fős is jó.
Kisfiam magánsuliban kezdi a 4. Osztályt ott 12en lesznek. Váltottunk nyelvi tagozatra.
Idáig államis volt, elsőben 32 en voltak. Őrület volt ami ott ment, első pár napban jók voltak de ahogy megismerték a sulit úgy kezdtek el tombolni.
Levoltak maradva a másik két osztályhoz képest.
Szerencsétek van, hogy 19en lesznek!
Nem értem. Ha 23 az egész napos akkor nyilván azok délelőtt is ott lesznek tehát 23 fős az osztálylétszám nem?
Egyébként igen, jónak számít. Nálunk 25-30 fős osztályok vannak, ami nagyon sok.
Szerintem is nagyon jónak számít, ha ilyen kevesen vannak egy osztályban. A mi környékünkön (Bp.) 30 fő alatt elvétve találni állami iskolában osztályt, a fiam osztályában 32-en kezdtek elsőben, és ha elment valaki, fél éven belül betöltötték mással a helyét. Most ő is – ahogy itt más írta – alapítványi suliba fog átmenni, ott 20-an lesznek egy osztályban, ennek nagyon örülünk.
Persze nyilván az osztálylétszám önmagában nem garancia a jó légkörre, nagyapám mesélte, hogy ők 46-an voltak általánosban (kis falu), ráadásul vegyes korcsoport, mégsem kínlódott vagy unatkozott senki, mert a tanítójuk tudott „differenciálni”. Inkább nem fejtem ki, mennyire ment ez a fiam sulijában a tanítónőnek… :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!