Ti mit tudtok arról, hogy délután 4 óráig kötelező bent maradni az iskolában? Kötelező a napközi? Nekünk ezt mondták, hogy külön kérvényeznem kell és indokolni, ha tanítás után akarom elvinni a fiamat.
Az a helyzet kérdező,hogy erről nem a tanárok tehetnek.Ugyanolyan kiszolgáltatott helyzetben vannak,mint te.Most ez a rendszer,úgyhogy megint egyel több fölösleges papírmunka.
Azoknak,akik azt a példát hozták fel,hogy dolgoznak üzenném,hogy itt nem is az a probléma,hogy a kicsi gyerekekre felügyel az iskola,ez régen is természetes volt,hanem az,hogy a nagyobb gyerekeknek is kötelező bent maradni,ha anya nem ír kérvényét.
Azért egy 8.-os gyereket nem gondolnám,hogy reggel este kísérgetni kéne.
Hogy a magántanuló megjegyzésedre is reagáljak kedves kérdező,csak a gyerekeddel szúrnál ki.
A magántanulók csak az alap tantárgyakat tanulják,viszont azt is sokkal kevesebb ideig,így a gyereknek mindent könyvből kéne bemagolni és ez még a régi tankönyvekkel is majdhogynem lehetetlen volt nem hogy a mostani kísérletiekkel.
Ráadásul az összes kreatív foglalkozásból kimarad,és azt se tanulja meg,hogy hogyan kell beilleszkedni egy közösségbe.
Nem véletlenül van az bevezetve,hogy csak szakvéleménnyel lehet valaki magántanuló.
"Gondolom neked ez a fogalom ismeretlen, hogy munkahely"
- bunkócska 17-es, amit írtam, azért írtam, mert a törvény ezért született.
Hogy ez megfelel a dolgozóknak az oké, DE az eddig is így volt, hogy aki munka miatt nem tud a gyerekért menni, az a napközibe megy, amikor tud.
A változás oka:
a gyermekvédelem nem bír azokkal az (egyre nagyobb számú) szülőkkel, ahonnan tkp. ki kéne menekíteni a gyermeket. (Lehet, hogy egy kicsit jobban ismerem ezt a helyzetet, mint a 17-es és a kérdező.)
A véleményem - és ez teljesen megvalósítható, minden további nélkül-, ha a szülő megengedheti magának (vagyis nem 3 műszakban robotol, nem 5-ig dolgozik),
akkor egy elsősnek még JOBB, ha délután otthon lehet a barátságos családi közegben.
Mert neki még fárasztó egész nap együtt lenni, 3-4-től már előtérbe kerülhetnek a közösség szempontjai.
Tehát két követelménynek kell teljesülni:
1) a szülő munkaidejébe belefér, vagy nem dolgozik
és
2) szeretetteljes az otthoni légkör.
"Gondolkodom rajta, hogy magántanuló lesz és bejár az órákra...Na, arra mit lépnek?"
Te mit lépsz arra, ha közlik veled, hogy a magántanuló gyermeked heti 8 órát tölthet az iskolában, és nem mehet be az osztályba, hanem csak egy pedagógussal töltheti azt a pár órát? Te pedig kint várhatod, és viheted haza rögtön a napi max. 2 óra után.
De ne aggódj, akkor biztosan érezheted, hogy a tiéd a gyerek, nem az iskola tulajdona. :)
Heti 4 magyar, 3 matek, egy természetismeret...
Szórakoztató lesz a gyermekednek az iskola. :D
Ha visszaolvasnál, látnád, hogy nem én hisztérikázok itt, hanem azok, akik nem megválaszolnak egy kérdést, hanem idejönnek lehurrogni valakit, nem mellesleg trágár stílusban. Szerintem ők idegesek, ajánlottam is, hogy relax. Tudod, a szürke kérdőjeleset írom én, a kék nyilacskásakat pedig az okos válaszolók.
Amúgy ez nem iskolaotthonos suli, a magántanuló pedig ugyanúgy résztvehet az órákon. Mindegyiken, tehát simán ott van mindig, csak délután nem. Fél napos munka szerintem elég 6-7 éves korban.
Linkeld már be az iskola honlapját, hadd tudjam már meg, melyik iskola teheti ezt meg a magántanulóival?
A magántanulónak (mint a neve mutatja) nem jár/nem járhat a közösségi oktatás.
Törvényt is linkelhetsz, ha ennyire tájékozott vagy a témában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!