Ti hogy oldjátok meg az iskolai szüneteket?
Az elmúlt pár napban volt pár ilyen kérdés.
A válaszok: szabadság, nagyszülők, tábor, bébiszitter.
Ahogy a kérdező is írta, elég más az ovis szünet, mint az iskolai, ami majdnem 11 hét.
Nekem olyan szempontból mázlim van, hogy itthon dolgozom. Viszont hangsúlyoznom kell, hogy dolgozom, így felügyelni tudok, de játszani, programokat szervezni nem. A táborok jók lennének, de elég drágák (önkormányzatiba nem adnám a gyereket, ha nem muszáj), így csak párat tudunk finanszírozni, ha még nyaralni megyünk… Így elég sok olyan hét van, amikor nincs semmi program.
Az ismerősöket elnézve többféle verzió van: több anyuka nem dolgozik, így lemegy egész nyárra vidékre a gyerekekkel, aztán van, aki nagyszülőhöz küldi és táborba adja a gyereket.
Nem tudom, segítség nélkül, ha mindkét szülő napi 8 órában dolgozik valahol, hogyan lehet megoldani – talán tábor tábor hátán vagy valóban az önkormányzati, olcsó táborban vészeli át a nyarat a gyerek.
Úgy, hogy az oviban 4 hét a szünet, ennyi szabink kettőnknek még van.
Aztán ahogy az előző, én is dolgozhatok itthonról. De ha nem lehetne, akkor az iskolás gyerek itthon lenne egyedül, mit tudok tenni. Én is egyedül voltam már itthon ennyi idősen. Nálunk nagymama beteges, nem lehet rábízni, táborba megy, se augusztusban már egyáltalán semmit nem szerveznek.
Az az érdekes, hogy anyám simán megcsinálta, amikor meg én mondtam neki, hogyha nem lehetnék itthon, akkor egyedül lenne a gyerek, totál kiakadt. Engem nem féltett, de az unokát igen.
Igen, de nálunk a suliban 1 hét a napközis tábor. Azzal nem mentem sokra. A városban sok helyen szerveznek táborokat 15-20 e Ft, de akad 30-ért is. És augusztusban semmi.
Amúgy nem értem a kérdést, szerintem simán tudod te is, hogy hogy lehet megoldani. Ha nincs tábor/babysitter/nagymama/otthon dolgozási lehetőség, akkor sehogy. Akkor egyedül van otthon a gyerek.
2 napot dolgozom 2 napot nem,amikor nem vagyok itthon,ők a sulis nyári napköziben vannak,heti 3 nap maximum.Onnan gyakran programokra viszik őket.Most 2 hétre mennek a nagyszülőkhöz,1 hétre megyünk a Balatonra nyaralni,aztán néha egyedül vannak itthon 1-1 napot.
Nálunk a nyári napközi csak az étkezés árával jár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!