Mi a legfontosabb az általános iskola választásnál? A gyerekhez legjobban illő tagozat, vagy az iskola hitvallása (állami vagy egyházi) stb?
Figyelt kérdés
2016. márc. 13. 10:27
1/5 anonim válasza:
Alsóban szerintem az, ami a gyerekhez illik. Mi most pont ebben vagyunk. Van körzetes iskola, ahol indul 5 osztály. Van egy felekezti osztály, az nálunk kiesik. A többi osztályban nincs tagozat. Van viszont 4 tanítónő, akiből 1 helyből nem szimpatikus, a második akkor esett ki a listáról, amikor elsorolta a nevelési elveit, a harmadik a bemutató óra után kapott egy nagy kérdőjelet. A negyedik tetszene, a gyerekkel is kompatibilis lenne, viszont nagyon sokan szeretnének hozzá járni. Nem véletlen. Szóval szerintem alsóban a gyerekhez kellene tanítónőt keresni és utána tagozaton gondolkodni.
2/5 anonim válasza:
Én elsősorban tanítónénit választottam a kisfiammal együtt. Utána jön az iskola jellege. Fontos számomra, hogy kis létszámú osztályok induljanak. Ahova kisfiam fog járni szeptembertől egyénként egyházi iskola, nem erőltetik a vallást. De nagyon jó az oktatási rendszere a sulinak.
3/5 anonim válasza:
Szerintem itt csak a gyerekhez kwll passzoljon. A lényeg, hogy megszeresse az iskolát.
4/5 anonim válasza:
A férjem vallásos, de még ő is azt vallja, hogy az oktatási intézmény minősége a legfontosabb. Ott tanulni kell, imádkozni pedig a templomban és otthon. A választott iskolánkban van hittan, de nem egyházi. Viszont kislétszámú az osztály és kiváló tanárok tanítanak. Elégedettek vagyunk az angol oktatással és az induló szakkörökkel is.
5/5 anonim válasza:
Az a legfontosabb, hogy
1. a gyerek jól érezze magát abban az emberi környezetben, ne vegyék el az érdeklődését, az önbizalmát, a tanulási kedvét, a kiegyensúlyozottságát
2. erősen megalapozzák az alapvető képességeket, amikre a későbbiekben szüksége lesz.
A többi totál lényegtelen. Nem kell se informatika se idegen nyelv se dzsiudzsicu se cheerleading az alsó tagozaton, főleg nem első két osztályban. Ha van, oké, de ha nincs, kvamindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!