Mennyibe kerül egy tanév a váci Waldorf általános iskolában?
nekem olyan iskola kéne,ahol nem erőltetnek bele egy rakás fölösleges b@romságot a gyerekek fejébe,amit úgyis képtelenség megjegyezni,ezért mire kijönnek a suliból,nem tudnak semmit,némelyik a nevét is alig tudja leírni. nekem értelmes dolgokat tanuljon,semmi szüksége nem lesz rá,hogy részletesen ismerje a galapagos-i pingvinek párzási szokásait,viszont nem árt,ha tudja,hogy készül egy ház pl.
viszont ettől a steiner féle antropozófus b@romságtól is kész vagyok,(ld amerika tudatos elbutítása,és a többi szabadkőműves remek célt).
ezen kívül az államiban alázzák a gyereket a fásult,kiégett,alulfizetett b @szatlan banyák,tisztelet a kivételnek,a waldorfban viszont a tanár fejére sz @rnak,meg egymáséra is,a nagyobb gyepálja a kisebbet,mert majd elrendezik egymás közt ugye.
a poroszos oktatás csak arra jó,hogy engedelmes birkákat képezzen,betöri a gyereket már ideje korán,nehogy már legyen egy önálló gondolata.
irigylem aki ebbő csak annyit fog fel,hogy " De szerintem akik az állami ellen vannak tartsák otthon a gyereküket és neveljék burokban."
Mivel én szülő vagyok a váci Waldorf iskolában (és oviban is), szívesen válaszolok az eredeti kérdésre, hogy mennyibe kerül. Jelenleg havi 34 eFt a költség hozzájárulás gyermekenként. Aki tud, többet ad. Így képződik egy szociális alap, amit szétosztunk azok közt, akik nem tudják a havi költségtérítést vállalni. Ha több gyeremked jár ide, van testvérkedvezmény, így jelentősen kevesebb 1 gyermek.
A válaszokból az derült ki számomra, hogy a Waldorf iskolában tanító hozzászóló nem a váci Waldorf iskolában volt tanár. A mi osztályunkban pl. egészséges, értelmes gyermekek járnak. Mindez nem jelenti azt persze, hogy nincsenek gondok, nincsenek konfliktusok. Az élethelyzetek azonban épp azért jönnek velünk szembe, hogy együtt, egymást segítve megoldjuk ezeket.
Ha van konkrét kérdésetek még a váci Waldorf iskoláról, gyertek el a rendezvény sorozatunkra, aminek első előadása most pénteken, jan. 22.-én lesz: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__iskola..
Ha van konkrét kérdésetek, szívesen válaszolok. Derűs, szép napot: Tamás
Még valami:
Múlt évben a váci Waldorfban újrafogalmaztuk a küldetésünket, hogy mindenkinek egyértelmű legyen, mi a célunk. Ez született:
"Küldetésünk – azaz a közös cél, amiért a Waldorf óvodát és iskolát éltetjük és fenntartjuk, hogy a gyermekeket a lehető leghatékonyabb módon segítsük egyéni képességeik kibontakoztatásában, azért hogy örömteli, kreatív, önmagukért és benső értékeikért kiálló, egymásra figyelő, együtt érző és másokkal együttműködő, szabad felnőtté váljanak; olyan emberekké, akik felismerik és megvalósítják életcéljukat."
Arra bíztatok mindenkit, hogy saját tapasztalatának, benyomásainak higgyen. Menj el bemutató, nyílt napokra. Waldorfba, és más iskolákba is. A váci Waldorfban ez viszonylag korán kezdődik, pl. most pénteken, 2016. jan. 22.-én lesz az első előadás, és utána lesz még több is: [link] Remélem tudtam segíteni. Szép, derűs napot: Tamás
Ne járasd a gyereked a Waldorf-ba!
(Egy volt Waldorf-os diák.)
Utolsó, a diákok nagy része menekülne az iskolából. A tanulás miatt. Nem az állami rendszer miatt menekülnek. Rossz tanár mindenütt van, jó is, jó osztály is van, meg rossz is mindenhol. Mindenhol van csúfolódás, hülye tárgyak, stb. Ettől nem tudod megkímélni a gyereket. Itt az a kérdés, hogy egy elbaltázott elveken alapuló sulit választasz, ahonnan eleve hátránnyal indul majd tovább a gyerek esetleg, vagy a hagyományos oktatást, amit nagyjából mindenki megtapasztal és mégis normális ember lesz.. Nem fogsz olyan iskolát találni, ahol a gyerekedet nem éri valamilyen atrocitás, vagy ahol minden tökéletes. De ha jók a képességei, elmehet jó, kifejezetten elit államiba. Nem értem, mi a gond.
A volt Waldorf-tanár.
Melyek azok az elbaltázott elvek pontosan?
Minek mentél eleve ilyen helyre dolgozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!