Újabban tényleg ennyire levannak szabályozva a gyerekek az iskolában?
A helyi iskoláról (anno én is oda jártam) hallottam már szülőtől hogy csak a 2. illetve 5. óra utáni szünetben ehetnek a gyerekek, folyosóra-udvarra ételt-italt nem vihetnek. Csak az ebédlőben szabad enni a sajátot is az pedig csak az említett szünetben illetve az 5. óra után folyamatosan nyitva van.
Itt az egyik kérdésnél olvastam hogy csak vizet vihet a gyerek, se teát se gyümölcslét.
És ez csak két dolog, de számomra nonszensz.
Mi anno akkor ettünk amikor akartunk, csak a terembe nem ehettünk, de az udvaron, folyosón igen. Azt ettünk és ittunk amit akartunk. Nekem szerencsém van mert a fiam szereti a vizet de pl én gyereknek inkább szomjan haltam mintsem vizet igyak.
De olvastam a nyáron itt olyanokat is hogy a felszerelések márkáját megszabja a tanár. Nem is értem.
Komolyan még van majd egy év de már most rettegek az első szülőitől. 😒
Hát én nem most jártam iskolába, de az én időmben is így volt. Két szünet volt amikor ettünk, az ebédlőben, hogy ne legyen Kösz a teremben. A gyerekem most 7es, nála is így van. Szensavas üdítőt tilos bevinni, tea, gyümölcslé mehet. Udvaron, folyosón nincs eveszet.
A tanszék márkát nem szabja meg, csak ajánlja, mert nem mindegy pl, hogy a tescos ócska színtelen színessel próbál a gyerek dolgozni, vagy a minőségi ceruzával.
Milyen hülyeség!
Mikor én sulis voltam akkor, azt és ott ettünk amikor és ahol akartunk. Sokszor már az első órán korgott a gyomrom, mert otthon sose tudtam reggelizni, mindig első szünetben ettem. Biztos fejbe is vágnám azt a hülye tanárt amelyik nem engedné az éhes gyerekemnek, hogy egyen!
Iskolától függ, az evés szabályzását én nem érzem annyira nonszensznek, bár nem tudom hogy fér be mindenki egyszerre az ebédlőbe. A csak víz dolog tényleg kicsit szigorú, de azt se érzem bajnak, a legegészségesebb amit inni lehet.
A felszerelés valószínűleg inkább ajánlás, ami megkönnyíti azt hogy normális minőségű cuccot vegyenek a szülők rajzórára. Pl vastag háromszögletű jó minőségű (vagyis elsős gyereknek tökéletes) színes ceruza nem sok márkának van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!