Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tempera alsósnak: tégelyes...

Tempera alsósnak: tégelyes vagy tubusos?

Figyelt kérdés
2015. aug. 19. 12:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Nálunk csak tubusos volt a boltban, nem volt kérdés...
2015. aug. 19. 12:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Tégelyest kértek tavaly is és most is.
2015. aug. 19. 12:52
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekünk 2 évig tubusos volt. Most tégelyest vettem.

A tubusosnál nekem az volt a baj, hogy mindig csak az elejét nyomta, igy mire hazahozta év végén már alig lehetett vele mit kezdeni, hogy legalább itthoni használatra valami hasznát vegyük a maradéknak.

Idén tégelyest vettem, nem tudom milyen lesz. Félek ettől meg, hogy ahogy felhajtja a tetejét, le fog folyni össze-vissza. Nemtudom! Tavaly volt az egyik osztálytársának tégelyes, annak jól müködött. Lehet én aggódok.

Amúgy én megkérdezném a tanár nénit, ha egy lehetőség van rá, mert lehet meg van, hogy ő melyiket szereti és fogadja el! Ha nincs akkor te döntöd el és a gyerek!

2015. aug. 19. 13:00
 4/9 A kérdező kommentje:
A tégelyesben 25 ml van, a tubusosban 9 ml ugyanazért az árért. Csak meg jell a gyerekkel értetnem, hogy ne nyúljon bele ecsettel, mert tönkremegy.
2015. aug. 19. 15:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Hát igen én is ettől félek. Hogy belenyúl koszos ecsettel akkor annyi annak a színnek.

A mennyiség meg annyira szerintem nem összevethető szerintem.

Mert a tubusos lehet kisebb de abból a színpalettára nyomnak egy kicsit és aztán keverhetik stb., meg ahogy szétkenik a kis lukban szerintem sokra elég. Meg lehet az sűrűbb is?! Nemtudom.

Lehet én fogok venni tubusosat is neki. Még meggondolom.

Nem akarom a gyerek dolgát megnehezíteni.

2015. aug. 22. 14:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Miért beszéltek úgy, mintha ez döntené el a gyerek későbbi karrierjét?
2015. aug. 23. 16:34
 7/9 Tregera Ferenc válasza:
A fiamnak tubusosat vettünk és az minden igényt kielégített, plussz nem fröcsög össze vissza. lEgjobb
2015. aug. 25. 14:40
 8/9 anonim válasza:

6-osnak:

Nem ez dönti el a gyerek karrierjét, csak arról van szó, hogy a gyerekek lapjáraton nagyon kreatívak, és szeretnek rajzolni meg festeni. na már most, nagyon sok gyereknek elmegy a kedve, ha nem a neki való anyagokat használja.

A vízfestés a lehető legnehezebb technika, nagyon jó és biztos tudás kell hozzá, de még akkor is sok az estelegesség a dologban.

A temperával való festés sokkal kényelmesebb és több sikerélményt ad a gyereknek, ha szeret temperával festeni, de nem mindegy, milyen minőséggel és fajtával, mert egy rossz tapasztalat nagyon kedvét szegheti, mg ha tehetséges, akkor is.

Nekem az az elvem, hogy minden gyereknek meg kell találnia a saját technikáját, mert pl. valaki akrillal imád festeni, van, aki temperával. Aki utálja a szenet, annak a pasztellt se javasolom, de ha valaki szeret szénnel rajzolni, annak szoktam ajánlani, hogy próbálja ki a pasztellt is, mert hasonlóan kell bánni vele, és általában az is tetszeni szokott nekik. Aki utálja a szenet, pasztellt, mert könyékig-nyakig benne van az anyagba, rátapad a kezére, annak azt ajánlom rajzoljon ceruzával, tollal, tussal, tűfilccel, fessen akrillal, temperával, esetleg ha ügyes, próbálkozzon meg jó minőségű akvarellel (jó ecsettel és akvarell-papírral).

Tehát nem a karrierje függ tőle, hanem a rajz és a festés alapvető önkifejezési forma, a technika tanulható és tanítható mindenkinek bizonyos szinten, és kár azokért a gyerekekért, akiknek egy életre elmegy a kedvük a nem nekik való technika, vagy a rossz alapanyagok miatt.

2015. aug. 27. 16:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem meg egy kicsit többet látsz a dologba, mint ami. Mindenesetre köszi a reakciót.

Szép napot!

2015. aug. 30. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!