Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért baj ha másnak sok a...

Miért baj ha másnak sok a napi 7-8 óra?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom itt ha valaki sokalja a napi 7-8 órát azt leszólják. Miért?? Tudom hogy egyetemen sokkal többet kell tanulni de egy 20 éves és egy 15 éves között van különbség. Mindenki más képességű. Pár osztálytársamnak elég fél-1 óra tanulás és mindent tud, járnak 5 különórára, nyerik a versenyeket de én (és még páran) "gyengébbek" vagyunk. Örülni tudunk a négyesnek is, max. 2 különórára járunk, nem nyerünk olyan sok versenyt stb.

Miért kell leszólni a másikat?

A másik kérdésem az hogy csak én vettem észre ezt a "versengést" hogy aki kitűnő, aki nagyon okos mehet jó egyetemre, lehet jó szakmája viszont akinek az átlaga kb. 4,3, akinek több idő kell a tanuláshoz és egyetemre szeretne menni úgy néznek rá mint egy idegenre. Én is kaptam már beszólást hogy 4,2-es átlaggal miért szeretnék orvosira menni mert úgysem vesznek fel, nehéz lesz stb. tényleg nem lesz könnyű de még csak most leszek 8.-os, megígértem magamnak hogy többet tanulok és még sokat változhatok pár év alatt.

Nem veszekedést akarok indítani hanem kíváncsi vagyok mindenkinek a SAJÁT és ŐSZINTE véleményére, de azért próbáljon meg mindenki normális hangnemben válaszolni

Köszönöm

2015. jún. 3. 18:58
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ezek csak számok, nem jellemzik az embert magát. Ha orvos akarsz lenni, akkor lehetsz orvos! Az, hogy épp mit gondol rólad a 4.7-es osztálytárs, vagy mit szól be a 3.8-as, teljesen mindegy. Az ÉLET nem a falakon belül van! Aki ma 4.9, maholnap alkoholista, magányos, kiélt ember, akinek nincs szín az életében, sosem lehet tudni. A számok nem határoznak meg! Ennél összetettebb egy ember. És igenis lehetsz orvos, még előtted a suliból is 4 év, és ha elsőre nem sikerül a felvételi, akkor sem történik csoda, mások is dolgoznak előtte 1-2 évet és folyamatosan próbálgatják. Mert az élet nem áll meg a gimis biosz jegyek szintjén. Minél előbb felébred egy ember a diák-álomból és felfogja, hogy a Világ hatalmas és összetett, annál előbb nevet az ilyen hülyeségeken, mint hogy hányas lesz egy témazáró, vagy a Mariska szerint kevés a 4.3. Majd Mariska is jön kezelésre, és majd írsz neki receptet,... persze, akkor már nem fog emlékezni rá, hogy szerinte a te 4.3-ad nem elég semmire sem... mert eltelt közben 15 év. :)
2015. jún. 3. 19:55
 2/3 piroska és a farkas ***** válasza:
Fontos egy általános müveltség, de ha mondjuk a 4,2 - es átlagod azért van, mert töriből, techikábol és énekből elégségest kaptál, hát, a jo hírem az, hogy szívsebészként ezekre nem lesz szükséged. Ha elhatároztad, h orvos leszel, akkor én azt tanácsolom, hogy az ahhoz kapcsolodo tantárgyakba fektess több energiát. Nagyon jo, hogy már ost tudod, h mi a célod, mert már most el tudsz kezdeni tenni érte. És ha ez vígasztal, szerintem egy kitünő tanulonak sem könnyü az orvosi.
2015. jún. 3. 21:22
 3/3 anonim ***** válasza:
MI 7-8 óra?
2015. jún. 26. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!