Hol érdemes iskola kezdéshez bevásárolni?
1. oszt. lista :)
Minőség, ár?
Nagy összességében tök mindegy. :)
Vmi a Tescóban olcsóbb, vmi a Müllerben, vmi papír-írószerben.
1. szerezd meg a listát h mit kérnek - mennyi fűzet mennyi tanszer mennyi kieg.
2. a füzet füzet tökmindegy hol veszed meg - inkább kösd be neki valami klassz csomagolóval - nálunk minden évben kidekorálják az adott tantárgyhoz kapcsolódóan - sima barna csomagolópapírral kötöm be ezért nekik .-)
3. nézz körül több helyen mit hol érdemes megvenni
4. táskát - hát én megvettem de 1-4 osztályban nem használték - üzenő és tolltartót hoznak csak haza - erre nem kell hiperszuperdrága iskolatáska
ja meg hétfőn be pénteken haza a tornacucc - tehát tud meg azt is h mit hoznak haza és mit nem, mert lehet h nem is kell csak egy kis oldaltáska ...
5. toll cerka radír stb... ezekből minimum 3 garnitúra kell egy év alatt :-)- érdemes olyat nézni ami szépen fog - ártól függetlenül - grafit - HB de azt is nézd meg mert márkánként más a HB, máshogy fog
6. torna ruha - ezt is kérdezd meg mert van ahol konkrét szín kell ! - nálunk nem szerencsére, ellenben kaptak egyenpólót :-) nálunk kellet rövid és hosszú is mert néha kint voltak télen is ... ha póló kell akkor 2-3db nem árt
én ált összeírom mi kell és mennyi majd auchan lidl tesco környékén nézelődőm
táska anno budmill volt, most már nagy és tarisznyával jár mert éppen ez a kedvenc ...
Ha önállóbban vásárolsz akkor Interspar, Tesco ilyesmi hipermarket. Hol mi van. De azért olvass, érdeklődj, beszélgess ezekről, hogy legyen egy irány ami alapján tudsz majd ott dönteni, hogy melyiket vedd meg.
Anyukákkal akik már túl vannak ezen az éven, több gyerekük van stb. A neten is sok mindent el lehet olvasni.
Én sokat olvastam annak idején itt a gyakorikerdeseken, illetve kutattam a neten stb. Meg beszélgettem is, tapasztalatokat gyűjtöttem.
Így már úgy mentem a hipermarketben hogy volt egy kialakult elképzelésem. Még így is volt egy két ott eldöntendő kérdés de azt megoldottam.
Amúgy nem tudom adnak e listát a suliban, (nálunk adnak), de mindenképp kérj ha egy mód van rá! Mert akkor tuti azt fogod venni ami kell és használni is fogják, valamint megfelel az ottani használatra.
Ha nem adnak akkor a neten találni sok listát, amihez tudsz igazodni. A 90%-a egyforma, a többi változó csak illetve plusz dolog a többihez képest.
A füzetekből én javaslom hogy a jobb minőségűt vedd meg, mert olyan silány némelyik sajnos ami 40ft meg ilyen akciós. Sőt talán valahol itt olvastam, hogy a füzetet jobban javasolt papír írószerből venni.
A grafit ceruzából és színes ceruzából is a jobb minőségűt érdemes megvenni ha egy mód van rá, mert a gyerek írástanulását is segíti. Valamint a háromszögletűt.
De te figyeld meg a gyermekedet és fogod látni melyik jön be neki. Mert az is fontos.
Amúgy a jobb minőségűt mindenből érdemesebb megvenni, mert sajnos ami olcsó olyan silány minőségű, hogy azzal alkotó munkát végezni lehetetlen szinte. A gyerek is szomorú lesz ha a vízfestékkel készített képének nincs színe, vagy a színes ceruza nem fog, nincs szabályosan színe.
Persze tudom, hogy ez nem kevés, én is benne voltam.
De ha már most elkezdet megvenni akkor eloszlik azért kicsit!
Valamint az aug-i tolongást is megúszhatod!
Amúgy mire kijárja a gyerkőcöd az elsőt már megtanulsz majd pár dolgot és el fogod határozni hogy ebből jobb kell, vagy ebből jó a régi, vagy esetleg lehet kicsit éppen abból kicsit egyszerűbb, olcsóbb.
Ha amúgy inkább tanácstalan vagy akkor érdemesebb papír írószerbe menni mert ott tuti ellátnak sok jó tanáccsal, tapasztalattal. Itt is célszerű abba a papír írószerbe járni ami a sulihoz közelebb esik, mert valószínű oda jár a többség a suliból. Így valószínű hogy a boltba főleg olyan dolgok, netán speciális dolgok vannak amik konkrétan az adott suliba kell, kérnek. Ahhoz igazodik a bolt, hiszen neki se mindegy.
Az iskolatáska kérdése megint felveti hogy az adott iskolába hogyan szokták. Hazavisznek mindent mindig, vagy órarendre pakolnak, vagy netán bent hagynak mindent. Valamint mindezek mellett és egyidejűleg az is fontos, hogy a te lányod a legtöbbször hogyan fog menni a suliba, mivel, kivel, gyalog, autóval viszitek, mennyire van a suli. Valamint a táska kiválasztása ezért is fontos, hogy illjen a hátára és egy kicsit azért tetszen is neki. Pláne ha a hátán viszi mindig messzi iskolába gyalogol stb. A szépség azért fontos, mert egy elsősnek kell még a varázslat és szívesebben pakol abba ami egy kicsit az ő választása is.
A tesi cucc megint egyedi. Van ahol fehér póló és a nadrág választható, van ahol a lányoknak tornadressz a fiúknak csak fehér póló és kék vagy fekete nadrág. stb. több verzió is létezik. Én javaslom ebbe is hogy ha ismersz onnan valakit érdeklődj. Vagy ha végképp nem tudsz semmit akkor max. még szeptember első hetében meg tudod venni. Csak mindenképp egyeztess a tanárra, nehogy a kicsi emiatt rossz jegyet, beírást kapjon. bár azért a legtöbb helyen még az első hét lazább és rendesek és elnézőek ha nincs valami stb. Pláne így elsőnél mikor még idegen a hely stb. Anyukának is idegenek a szokások, helyi sajátosságok.
De mindenképpen kérdezz, mindig ha bizonytalan vagy! Akkor tuti jól fogod beszerezni stb.
A tisztasági szintén megbeszélendő, bár azért az adottabb talán.
Most hirtelen ez jutott eszembe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!