Beiratkoztunk a körzetes iskolánkba, azonban csak papíron lakunk ott, ez lehet gond?
Nálunk nézik a bejelentkezési időt is. Ha félév nincs meg a bejelentkezési idő és a beiratkozási idő között, akkor 90%, hogy elutasítják a gyereket.
Azért van ez, mert nagyon sokan ezzel trükköznek, hogy bekerüljenek ebbe az iskolába.
Egyébként kb. az eltanácsoltak 5-10%-a szokott az önkormányzati jegyzőnél fellebbezést kérni. És, őket fel is veszik az iskolába, mert utána járnak és kiderül, hogy ők mi miatt jelentkeztek be oda (pl. költözés).
Ami nem befolyásolja a felvételi eredményét (már), az a család látogatás. Na, ott elég vicces szokott lenni, amikor próbálják beadni, hogy ott laknak.
Tavaly volt egy diákom, aki a három testvérével, szüleivel a nagyszülőknél laktak 30 m2-n.
Konkrétan az egész lakásban egy kanapé volt.
Első perctől tudtam, hogy füllentenek össze-vissza.
Következő hétre kértem egy új időpontot a saját lakásukba.
El is mentem, két kerülettel arrébb.
Nálunk ugyan úgy menni kell.
Kifejezetten a problémás gyerekekhez. Utóbbi esetben viszont az év elején történő látogatás megismétlődik a fél év környékén.
Van hely, csak esetleg nem abban az iskolában, ahová szeretnéd járatni a gyereket.
Egyébként anyuka és apuka is beiratkoztak, vagy csak a gyerek megy iskolába?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!